Lactobacillus fermentum (ферментум) - це пробіотична молочнокисла бактерія, стійка до кислого середовища шлунка і жовчних кислот. Виробляє антиоксидантні речовини, знижує рівень шкідливого холестерину і пригнічує патогенні мікроорганізми. Використовується у функціональних кисломолочних продуктах і як добавка для зміцнення імунітету.
Користь L. fermentum для організму:
- Знижує рівень холестерину — зв'язує і виводить жовчні кислоти, тим самим зменшуючи концентрацію «поганого» холестерину.
- Має антиоксидантну дію — захищає клітини від пошкодження вільними радикалами.
- Пригнічує ріст патогенів — у тому числі кишкової палички, клостридій і дріжджів роду Candida.
- Підтримка імунітету — активує захисні клітини, знижує частоту простудних захворювань.
- Допомагає при запальних захворюваннях ШКТ — покращує стан при гастриті, коліті, синдромі подразненого кишечника.
- Підтримка жіночого здоров'я — сприяє відновленню балансу вагінальної мікрофлори.
Lactobacillus fermentum надає продукту додаткову функціональну цінність за рахунок антиоксидантного та гіпохолестеринемічного ефекту. Добре поєднується з іншими пробіотичними культурами, підсилюючи їх дію, наприклад L. acidophilus, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus plantarum, L. rhamnosus, а в поєднанні з іншими культурами (наприклад, L. bulgaricus або S. thermophilus) покращує консистенцію і аромат продукту.
- Температура сквашування: 37–42 °C (для йогурту) або 22–30 °C (для кефіру)
- Час: 6–8 годин для йогурту, 8–12 годин для кефіру.
- Зберігання готового продукту: протягом 3–5 днів, щоб бактерії були максимально активними.
Для посилення росту корисних бактерій під час заквашування і для підвищення їх ефективності при вживанні пробіотичного продукту рекомендується при заквашуванні додавати інулін.
Склад: Lactobacillus fermentum
Вид закваски: пробіотики (за посиланням відкриється список усіх заквасок).
Найближчі АНАЛОГИ: немає
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 10 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Sacco System (Сакко, Італія)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Ще не було питань.
Рекомендуємо почитати
Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Закваски для сыра пре..
Пастеризация молока для сыроделия
Пастеризация молока –..
Хранение молока после дойки
Даже если вы держите ..
Значение Lactobacillus acidophylus для организма человека
Помогает снизить урове..






























































