СКЛАД: закваска + фермент + рецепт
  • Рейтинг:
  • Модель:
    0008
  • Доступно:
    100 шт.
  • Рівень складності:
    низький

17 грн.
Є в наявності

Кабок – найстаріший сир Шотладдії, який ще називають «сир багатіїв» або «біле м’ясо». Це м’який сир, дуже жирний, що робить його за смаком і консистенцією дуже схожим на вершкове масло і не дуже схожим, власне, на сир. Кабок виготовляють в обсипці з подрібнених вівсяних зерен, запечених у духовці або обсмажених на сковороді. Текстура Кабоку ніжна та м’яка, схожа на італійський Маскарпоне, а колір – жовтуватий, як масло.

У Кабока є «брат-близнюк» з низьким складом жиру, який має назву Крауді. Тому якщо ви готуєте з молока з використанням вершків, то отримаєте Кабок, а якщо тільки з молока, то Крауді.

Характеристики готового сиру:

  • Країна походження: Шотландія;
  • Тип сиру: м’який.
  • Тип молока: з пастеризованого коров’ячого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
  • Текстура: кремова, пастоподібна.
  • Колір: білий або жовтий.
  • Смак: вершковий, молочний, кислуватий, свіжий.
  • Термін визрівання: від 0 до 3 місяців..

Склад комплекту для приготування сиру «Кабок»:

  1. Мезофільна закваска (Dalton, Італія)
  2. Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)

Рівень складності приготування: низький

Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту – у холодильнику.

Вихід готового сиру: 12-15 % від обсягу молока

Додатково: для обсипання сиру необхідні обсмажені вівсяні пластівці.

УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування сиру «Кабок».

Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.

Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност

Для збільшення виходу готової рікоти та отримання її більш м'якою і бархатистою використовують спеціальну сіль для рікоти.

Хай Вам щастить у домашньому сироділлі!

Ще не було питань.

Кабок (рецепт приготування)
Кабок (рецепт приготування)
Кабок – найстаріший сир Шотладдії, який ще називають «сир багатіїв» або «біле м’ясо». Це м’який сир, дуже жирний, що робить його за смаком і консистенцією дуже схожим на вершкове масло і не дуже схожим, власне, на сир. Кабок виготовляють у обсипці з ..

Рекомендовані товари

Ви дивилися

Захисна закваска LP (Biochem Lactoferm)
ЧЕСНА ВАГА

Захисна закваска LP (Biochem Lactoferm)

Для кисломолочних продуктів, м'яких та твердих сирів
75 грн.
Квадратна форма для сиру на 0,5 кг

Квадратна форма для сиру на 0,5 кг

Отримайте сир квадратної форми
158 грн.
Котел алюмінієвий на 40 л з кришкою

Котел алюмінієвий на 40 л з кришкою

Діаметр казана - 41 см, висота -31 см
2 735 грн.
Молокозгортаючий фермент (пепсин) МЕЙТО
Хіт

Молокозгортаючий фермент (пепсин) МЕЙТО

Пепсин для швидких сирів без дозрівання на 100 л
38 грн.
Закваска для сиру ЧЕДДЕР
+ РЕЦЕПТ

Закваска для сиру ЧЕДДЕР

СКЛАД: закваска + фермент + рецепт
18 грн.

Рекомендуємо почитати

Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока –..

Хранение молока после дойки

Хранение молока после дойки

Даже если вы держите ..