- Доступно:10 шт.
- Ароматоутворювальна здатність:средняя
- Газоутворювальна здатність:отсутствует
- Кислотоутворювальна здатність:высокая
Термофільна закваска призначена для виготовлення сирів із високою температурою другого нагрівання. Вона виготовлена з ліофілізованих молочнокислих бактерій і призначена для безпосереднього додавання в молоко.
Термофільна закваска має низьку протеолітичну, середню ароматоутворюючу та високу кислотоутворювальну здібності, є не газоутворювальною. Підходить для приготування напівтвердих та м'яких сирів.
За допомогою цієї закваски ви зможете приготувати в домашніх умовах сири групи Паста Філата, Качотта, Буратта, Моцарелла, Сулугуні, Манчего та багато інших.
Склад: Streptocooccus thermophilus.
Норма витрати: 0,15 г закваски для виготовлення сиру із 10 л молока. Для зручного дозування закваски можете придбати мірну ложечку разом із таблицею з дозування.
Температура інкубації: 26-37 °С
Тип закваски: термофільна (на посилання відкриється список термофільних заквасок).
Найближчі АНАЛОГИ:
- Термофільна закваска STI-12/STI-15 (Хансен)
- Термофільна закваска TА 50 / ТА 52 (Даніско)
- Термофільна закваска TА 60 (Даніско)
- Термофільна закваска TА 45 (Даніско)
Дозування: кількість закваски для внесення необхідно вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Також слід звірятись із рецептом конкретного сиру.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям її необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 12 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Dalton (Італія)
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Мітки: Термофільна закваска, термофільна закваска для сиру, термофільна культура, закваска термофільної культури, італійська закваска для сиру, закваски Даниско, закваски Хансен, закваски Danisco, закваски Далтон