СКЛАД: закваска + фермент + рецепт
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    100 шт.
  • Рівень складності:
    середній

25 грн.
Є в наявності

Пошехонський сир – це твердий сичужний наварений пресований сир із пластичною текстурою та невеликою кількістю природних глазків округлої форми. Пошехонський сир характеризується коротким терміном визрівання, малою кількістю та розміром глазків. Він чудово підходить як столовий щоденний сир. Даний сир чудово піддається нарізці тонкими скибочками і добре плавиться. Виробництво цього сиру було запущено у 1960 році на Пошехонському сироварному заводі (Пошехоння, Ярославська обл.). Автором рецепту став П.А. Авдієнко, але технологію виробництва сиру було затверджено співробітниками Углицького ВНДІМС уже після його смерті. Зараз Пошехонський сирний завод розорено та закрито, однак сир за рецептом Пошехонського виробляється й на інших підприємствах країн пострадянського простору.

Для посилення вершкового смаку сиру можна додати телячу ліпазу, а для формування в сирі пікантної гострини використовують козячу ліпазу або овечу ліпазу.

Для захисту поверхні сиру від росту плісняви ​​слід використовувати антимікробне прозоре покриття для сиру або антимікробний агент Натамакстермоусадочні пакетилатексне покриття або восковий сплав.

Характеристики готового сиру:

  • Країна походження: Росія;
  • Тип сиру: твердий.
  • Тип молока: з пастеризованого коров’ячого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
  • Текстура: відкрита, еластична, щільна.
  • Колір: світло-жовтий.
  • Смак: вершковий, кислуватий, пряний.
  • Термін визрівання: від 30 до 45 діб.

Склад комплекту для приготування сиру «Пошехонський»:

  1. Заквашувальна культура для сиру «Пошехонський» (Dalton, Італія)
  2. Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)

При покупці набору на 100 л молока мірна ложечка у ПОДАРУНОК!

Рівень складності приготування: середній

Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту – у холодильнику.

Вихід готового сиру: 10 % від обсягу молока

УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування  сиру «Пошехонський».

 Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.

Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност

Успіхів Вам у домашньому сироробстві!

Ще не було питань.

Пошехонский сыр (рецепт приготовления)
Пошехонский сыр (рецепт приготовления)
Пошехонский сыр - это твердый сычужный невареный прессованный сыр с пластичной текстурой и небольшим количеством естественных глазков округлой формы. Пошехонский сыр характеризуется коротким сроком созревания, малым количеством и размером глазко..

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Созревание и хранение сыра

Созревание и хранение сыра

После приготовления в..

Правила прессования полутвердых сыров
Дефекты сыра и как их избежать