Теляча ліпаза збагачує смак і аромат сиру, а також скорочує термін його дозрівання. Застосовується для надання сиру в процесі дозрівання характерного смаку, від солодко-вершкового легкого до яскраво вираженого вершкового.
Ліпаза теляча - це ферментний препарат, який одержують із передшлункових залоз молодих жуйних тварин. Її дія полягає у розщепленні великих молекул молочного жиру на молекули з короткими та середніми ланцюгами, які в основному формують характерний смак зрілого сиру. Теляча ліпаза, внесена в молоко в процесі приготування сиру, створює делікатний, але дуже помітний смак та запах вершкового масла, надає легкого пікантного аромату.
Існують 3 ступеня вираженості зазначених смакоароматичних змін: легка, середня та сильна. У нашому БЛОЗі ви можете детальніше ознайомитися про значення ліпази в сироробстві.
Норма витрати: щоб отримати відповідний смак та запах сиру, телячу ліпазу вносять у таких кількостях: 2...5 г на 100 л молока.
Мірна ложечка в комплект не входить! Мірну ложечку можна придбати окремо разом із таблицею з дозування.
Спосіб застосування:
- Для виготовлення розчину потрібно 50...100 масових частин води на 1 масову частину препарату (незалежно від виду);
- Розчинити потрібну кількість препарату в кип'яченій воді кімнатної температури;
- Вилити отриманий розчин у сироварну ванну, ретельно перемішати близько 2 хв. Невикористані розчини препарату не зберігайте.
- Ліпаза вноситься в сироварну ванну після бактеріальної закваски і ДО молокозгортального ферменту
Вплив телячої ліпази на дозріваючий сир буде тим ефективнішим, чим вища температура дозрівання. Якщо сир дозріває за найвищих допустимих температур, ефект поліпшення смакоароматичних показників та прискорення дозрівання (до 50%) буде максимальним.
Теляча ліпаза може бути використана спільно з овечою або козячою ліпазою. У такому разі можна отримати нюанси різних уподобань.
Варіанти для замовлення: 1 г; 10 г; 50 г; 100 г
Умови зберігання: при температурі -18ºС.
Термін зберігання: 12 місяців. Продукт, використаний після закінчення терміну придатності, не надає шкідливого впливу, лише трохи знижується його активність.
Виробник: Сaglificio Clerici S.p.A. Італія
УВАГА! При роботі з ферментними препаратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Транспортування ферментних препаратів може проводитися за нерегульованої температури протягом 2 тижнів без ризику зменшення активності.
Мітки: ліпаза, ліпаза для сиру, ліпаза теляча, теляча ліпаза, фермент для сиру, закваска для сиру, підсилювач смаку для сиру, ароматизатор для сиру, ароматизатор сиру, ароматизатор для сироробства