Мезофільні закваски - цей підвид заквасок є найчастіше вживаним і універсальним.
Бактеріям, що містяться в мезофільній заквасці, для зростання і розвитку потрібно невисокі температури середовища (молока). Звичайне молоко в рецептах з використанням мезофільних культур доводиться до температури 22-32° С. Тобто для них нехарактерне використання підвищених температур. Мезофільні закваски віддають перевагу невисоким температурам ~25-36 °С, максимальна температура нагрівання для них - 42 °С.
Саме таку закваску Вам треба придбати, щоб приготувати багато м'яких свіжих сирів (домашній сир, сир, крем-сир, Філадельфію, Фету, Шевр), а також сири з пліснявою (Брі, Камамбер, Валансе, Дорблю та ін.) і напівтверді і тверді витримані сири (Гауда, Російський, Пошехонський).
Щоб купити мезофільну закваску для сиру, просто виберіть потрібний варіант на цій сторінці і натисніть "Додати в кошик".
А якщо ви хочете детальніше розібратися у складі заквасок і уміти розуміти їх властивості, дивлячись на їх склад, то тоді
ознайомтесь із статтею "Склад сирних заквасок" в нашому Блозі.