- Доступно:2 шт.
Мезофільна закваска MА 14 - це універсальна мезофільна культура, яка підходить для приготування сирів із закритою структурою "без дірочок": Чеддар, Чешир, Дербі, Фета, Бринза та інші, а також сирів групи Лактик. Лактики - це м'які сири з козячого молока, як з пліснявою кіркою, і без неї: Валансе, Кротен, Сент-мор, Бюш. Назва групи походить від технології згортання під впливом молочнокислих бактерій: "Лактичної кислотної коагуляції".
Закваску МА 14 можна використовувати для приготування крем-сирів (Маскарпоне, Філадельфія), сиру та твердих сирів типу швейцарського та Пармезану з додатковим додаванням термофільної закваски.
Склад:
- Lactococcus lactis,
- Lactococcus cremoris
Рекомендоване дозування:
- м'який сир, твердий і напівтвердий сир, сири з чеддеризацією: 6,25 DCU на 100 л молока, що переробляється
- сир, сметана: 4 - 6 DCU на 100 л молока, що переробляється
Вид закваски: мезофільна (за посиланням відкриється список всіх мезофільних заквасок).
Найближчі АНАЛОГИ:
- Мезофільна негазоутворююча закваска (Далтон)
- Мезофільна закваска MА 11 (Даніско)
- Мезофільна закваска R-703 (Хансен)
- Мезофільна закваска МО-20 (Хансен)
Розрахунок норми внесення закваски: якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 250 DCU (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 5000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої закваски. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Danisco France SAS (Франція)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Ще не було питань.
Мітки: мезофільна закваска МА 11 купити в Україні, мезофільна закваска Danisco, мезофільна закваска Даниско, закваски Даниско в Україні, купити закваски Даниско в Україні, закваски Danisco в Україні, мезофільна закваска МА 16 купити в Україні