Сильна ароматоутворююча культура (на 100 л та 500 л)
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    10 шт.
  • Ароматоутворювальна здатність:
    высокая
  • Газоутворювальна здатність:
    высокая
  • Кислотоутворювальна здатність:
    швидке кислотоутворення

148 грн.
Є в наявності

Мезофільна закваска CHN-19 використовується для виробництва сирів з низькою температурою нагрівання. Підходить для всіх м'яких сирів - з коров'ячого та козячого молока (Альметте, козячий Шевре, Філадельфія та інші), для напівтвердих сирів - Гауда, Едам, Російський, Пошехонський, Лієдамер. Для твердих сирів типу швейцарського та пармезану необхідно також додавання термофільної закваски. Може бути використана замість будь-якої іншої мезофільної закваски. Культура виробляє аромат та вуглекислий газ.

Закваска CHN-19 забезпечує високий вихід готового продукту, має гарну вологоутримуючу здатність, сприяє легкому відділенню сироватки.

Состав:

  • Lactococcus lactis subsp. cremoris
  • Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis
  • Lactococcus lactis subsp. lactis
  • Leuconostoc

Вид закваски: мезофільна (за посиланням відкриється список всіх мезофільних заквасок).

Найближчі АНАЛОГИ: 

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 50 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (8 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій гранульованій формі (закваски Chr. Hansen (Хансен) випускаються у вигляді гранул)
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Chr. Hansen (Данія)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Наталья / 10.12.2021
Здравствуйте! Подскажите пожалуйста,может ли мезофильная закваска CHN19 сочетаться с термофильной закваской ТА 45 Danisco для приготовления Качотта? Спасибо
Администратор Светлана
Мезофильная закваска CHN-19 Хансен хорошо сочетается с термофильными заквасками разных фирм производителей
Светлана. / 03.12.2021
Скажите пожалуйста эту закваску можна использовать для приготовления сметаны?
Администратор Светлана
Мезофильная закваска CHN-19 для приготовления сметаны не подходит, так как не удерживает сыворотку.
Лучия / 05.06.2021
Можно ли использовать эту закваску для феты?
Администратор Светлана
За неимением другой закваски на мезофильной закваске CHN-19 можно приготовить фету
Валентина / 24.05.2021
Мне нужна закваска для гауды посоветуйте
Администратор Светлана
Мезофильная закваска CHN-19 Хансен отлично подходит для сыра Гауда
Ирина / 04.04.2021
Какую взять закваску для халуми и шевре лучше?
Администратор Светлана
Для Халлуми или сыра Шевр лучше всего подойдут закваски R 703 от компании Хансен или МА 11 от фирмы Даниско.
Юлия / 23.03.2021
А как рассчитать эту закваску, например на 12л молока, когда не указан на упаковке вес.
Администратор Светлана
Средняя норма внесения мезофильной закваски CHN-19 составляет 0,25 - 0,28 г на 10 л, значит на 12 л молока составит 0,3 - 0,34 г
виталий / 17.03.2021
скажите пожалуйста а как отличать закваски если по составу штаммы одинаковы .как их различать что мне больше подходит?
Администратор Светлана
Закваски могут иметь одинаковый состав, но отличаться штаммами, которые в свою очередь хараткеризуются различной вязкостью, уровнем кислотообразования и устойчивостью к фаговой инфекции.
Виталий / 16.03.2021
Добрый день. Эту закваску можно использовать для камамбера?
Администратор Светлана
Мезофильная закваска CHN-19 предназначена для изготовления полутвердых сыров с низкой температурой нагревания сырной массы, поэтому для мягких сыров данная закваска не идеальна. Для сыра Камамбер отлично подходит мезофильная закваска Flora Danica.
Российский сыр (рецепт приготовления)
Российский сыр (рецепт приготовления)
Российский сыр - самый распространенный и производимый вид сыра на территории СНГ. Это невареный прессованный сыр с ажурным рисунком, который создается благодаря особой технике обсушки сырного зерна, в результате которой между зернышками об..
Пошехонский сыр (рецепт приготовления)
Пошехонский сыр (рецепт приготовления)
Пошехонский сыр - это твердый сычужный невареный прессованный сыр с пластичной текстурой и небольшим количеством естественных глазков округлой формы. Пошехонский сыр характеризуется коротким сроком созревания, малым количеством и размером глазко..
Дерби с вином (рецепт приготовления)
Дерби с вином (рецепт приготовления)
Дерби с вином (с портвейном) — это один из старейших английских полутвердых сыров из пастеризованного коровьего молока. Для него характерен сливочный вкус.Название этого вида сыра связано с местом его производства — сыр изготавливают в граф..
Робіола з пажитником (рецепт приготування)
Робіола з пажитником (рецепт приготування)
Робіола – це італійський сир із різновиду свіжих сирів, яких в Італії нараховують доволі багато. Існують 2 версії походження назви даного сиру. За першою версією сир назвали rubeole, тобто «червоний», оскільки у дозрілого сиру скоринка набуває червон..
Український сир (рецепт приготування)
Український сир (рецепт приготування)
Український сир - відноситься до твердих сирів з ажурним малюнком, який створюється завдяки особливій техніці обсушування сирного зерна.Користь українського сиру обумовлена ​​наявністю вітамінів та мінералів. При регулярному вживанні в помірній ..
Гауда (рецепт приготування)
Гауда (рецепт приготування)
Гауда – голландський твердий сир, один із найпопулярніших сирів у світі. Існують різновиди Гауди з козячого та овечого молока, які зазвичай дозрівають більш тривалий час. В оригіналі, Гауда - це сир із щільною консистенцією та невеликою кількістю мал..
Гауда с голубой плесенью (рецепт приготовления)
Гауда с голубой плесенью (рецепт приготовления)
Обычно сыры с голубой плесенью имеют мягкую открытую текстуру, которая обеспечивает хорошие условия для развития плесени P.roqueforti. Однако, существует вариация Гауды с голубой плесенью, обладающая совершенно уникальными вкусовыми характеристиками...
Хаварти (рецепт приготовления)
Хаварти (рецепт приготовления)
Хаварти - это сыр из коровьего молока родом из Дании, который становится все более популярным в настоящее время. Хаварти обладает мягким сладковато-сливочным вкусом с легкой кислинкой, а его тело испещрено маленькими глазками. У Хаварти относите..
Монтерей Джек (рецепт приготовления)
Монтерей Джек (рецепт приготовления)
Монтерей Джек - это знаменитый американский полутвердый сыр из коровьего молока. Он прекрасно плавится, мягкий и ароматный, по текстуре похож на Колби и Чеддер. Его одинаково любят как в Штатах, так и в Мексике, где его дополняют традиционными н..

Рекомендовані товари

Мітки: Мезофільна закваска CHN-19 Хансен Україна, купити закваски Хансен в Україні, закваски Хансен Україна, закваски Hansen Україна, мезофільна закваска Хансен, мезофільна закваска Hansen купити в Україні, закваски Hansen в Україні, закваски Хансен в Україні

Рекомендуємо почитати

Заквасочные культуры и их виды

Заквасочные культуры и их виды

Закваски, или заквасо..

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Разновидности сыров из козьего молока
Дефекты сыра и как их избежать