- Доступно:10 шт.
- Ароматоутворювальна здатність:высокая
- Газоутворювальна здатність:высокая
- Кислотоутворювальна здатність:швидке кислотоутворення
Мезофільна закваска CHN-19 використовується для виробництва сирів з низькою температурою нагрівання. Підходить для всіх м'яких сирів - з коров'ячого та козячого молока (Альметте, козячий Шевре, Філадельфія та інші), для напівтвердих сирів - Гауда, Едам, Російський, Пошехонський, Лієдамер. Для твердих сирів типу швейцарського та пармезану необхідно також додавання термофільної закваски. Може бути використана замість будь-якої іншої мезофільної закваски. Культура виробляє аромат та вуглекислий газ.
Закваска CHN-19 забезпечує високий вихід готового продукту, має гарну вологоутримуючу здатність, сприяє легкому відділенню сироватки.
Состав:
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Leuconostoc
Вид закваски: мезофільна (за посиланням відкриється список всіх мезофільних заквасок).
Найближчі АНАЛОГИ:
- мезофільна закваска Probat 222 (Даніско)
- мезофільна закваска Flora Danica (Хансен)
- мезофільна газоутворююча закваска (Далтон)
- мезофільна закваска MW 036 (Сакко)
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 50 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (8 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій гранульованій формі (закваски Chr. Hansen (Хансен) випускаються у вигляді гранул).
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Chr. Hansen (Данія)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Мітки: Мезофільна закваска CHN-19 Хансен Україна, купити закваски Хансен в Україні, закваски Хансен Україна, закваски Hansen Україна, мезофільна закваска Хансен, мезофільна закваска Hansen купити в Україні, закваски Hansen в Україні, закваски Хансен в Україні