Сильна ароматоутворююча культура (на 100 л та 500 л)
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    10 шт.
  • Ароматоутворювальна здатність:
    высокая
  • Газоутворювальна здатність:
    высокая
  • Кислотоутворювальна здатність:
    швидке кислотоутворення

148 грн.
Є в наявності

Мезофільна закваска CHN-19 використовується для виробництва сирів з низькою температурою нагрівання. Підходить для всіх м'яких сирів - з коров'ячого та козячого молока (Альметте, козячий Шевре, Філадельфія та інші), для напівтвердих сирів - Гауда, Едам, Російський, Пошехонський, Лієдамер. Для твердих сирів типу швейцарського та пармезану необхідно також додавання термофільної закваски. Може бути використана замість будь-якої іншої мезофільної закваски. Культура виробляє аромат та вуглекислий газ.

Закваска CHN-19 забезпечує високий вихід готового продукту, має гарну вологоутримуючу здатність, сприяє легкому відділенню сироватки.

Состав:

  • Lactococcus lactis subsp. cremoris
  • Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis
  • Lactococcus lactis subsp. lactis
  • Leuconostoc

Вид закваски: мезофільна (за посиланням відкриється список всіх мезофільних заквасок).

Найближчі АНАЛОГИ: 

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 50 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (8 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій гранульованій формі (закваски Chr. Hansen (Хансен) випускаються у вигляді гранул)
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Chr. Hansen (Данія)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Наталья / 10.12.2021
Здравствуйте! Подскажите пожалуйста,может ли мезофильная закваска CHN19 сочетаться с термофильной закваской ТА 45 Danisco для приготовления Качотта? Спасибо
Администратор Светлана
Мезофильная закваска CHN-19 Хансен хорошо сочетается с термофильными заквасками разных фирм производителей
Светлана. / 03.12.2021
Скажите пожалуйста эту закваску можна использовать для приготовления сметаны?
Администратор Светлана
Мезофильная закваска CHN-19 для приготовления сметаны не подходит, так как не удерживает сыворотку.
Лучия / 05.06.2021
Можно ли использовать эту закваску для феты?
Администратор Светлана
За неимением другой закваски на мезофильной закваске CHN-19 можно приготовить фету
Валентина / 24.05.2021
Мне нужна закваска для гауды посоветуйте
Администратор Светлана
Мезофильная закваска CHN-19 Хансен отлично подходит для сыра Гауда
Ирина / 04.04.2021
Какую взять закваску для халуми и шевре лучше?
Администратор Светлана
Для Халлуми или сыра Шевр лучше всего подойдут закваски R 703 от компании Хансен или МА 11 от фирмы Даниско.
Юлия / 23.03.2021
А как рассчитать эту закваску, например на 12л молока, когда не указан на упаковке вес.
Администратор Светлана
Средняя норма внесения мезофильной закваски CHN-19 составляет 0,25 - 0,28 г на 10 л, значит на 12 л молока составит 0,3 - 0,34 г
виталий / 17.03.2021
скажите пожалуйста а как отличать закваски если по составу штаммы одинаковы .как их различать что мне больше подходит?
Администратор Светлана
Закваски могут иметь одинаковый состав, но отличаться штаммами, которые в свою очередь хараткеризуются различной вязкостью, уровнем кислотообразования и устойчивостью к фаговой инфекции.
Виталий / 16.03.2021
Добрый день. Эту закваску можно использовать для камамбера?
Администратор Светлана
Мезофильная закваска CHN-19 предназначена для изготовления полутвердых сыров с низкой температурой нагревания сырной массы, поэтому для мягких сыров данная закваска не идеальна. Для сыра Камамбер отлично подходит мезофильная закваска Flora Danica.
Хаварти (рецепт приготовления)
Хаварти (рецепт приготовления)
Хаварти - это сыр из коровьего молока родом из Дании, который становится все более популярным в настоящее время. Хаварти обладает мягким сладковато-сливочным вкусом с легкой кислинкой, а его тело испещрено маленькими глазками. У Хаварти относите..
Монтерей Джек (рецепт приготовления)
Монтерей Джек (рецепт приготовления)
Монтерей Джек - это знаменитый американский полутвердый сыр из коровьего молока. Он прекрасно плавится, мягкий и ароматный, по текстуре похож на Колби и Чеддер. Его одинаково любят как в Штатах, так и в Мексике, где его дополняют традиционными н..
Российский сыр (рецепт приготовления)
Российский сыр (рецепт приготовления)
Российский сыр - самый распространенный и производимый вид сыра на территории СНГ. Это невареный прессованный сыр с ажурным рисунком, который создается благодаря особой технике обсушки сырного зерна, в результате которой между зернышками об..
Пошехонский сыр (рецепт приготовления)
Пошехонский сыр (рецепт приготовления)
Пошехонский сыр - это твердый сычужный невареный прессованный сыр с пластичной текстурой и небольшим количеством естественных глазков округлой формы. Пошехонский сыр характеризуется коротким сроком созревания, малым количеством и размером глазко..
Дерби с вином (рецепт приготовления)
Дерби с вином (рецепт приготовления)
Дерби с вином (с портвейном) — это один из старейших английских полутвердых сыров из пастеризованного коровьего молока. Для него характерен сливочный вкус.Название этого вида сыра связано с местом его производства — сыр изготавливают в граф..
Робіола з пажитником (рецепт приготування)
Робіола з пажитником (рецепт приготування)
Робіола – це італійський сир із різновиду свіжих сирів, яких в Італії нараховують доволі багато. Існують 2 версії походження назви даного сиру. За першою версією сир назвали rubeole, тобто «червоний», оскільки у дозрілого сиру скоринка набуває червон..
Український сир (рецепт приготування)
Український сир (рецепт приготування)
Український сир - відноситься до твердих сирів з ажурним малюнком, який створюється завдяки особливій техніці обсушування сирного зерна.Користь українського сиру обумовлена ​​наявністю вітамінів та мінералів. При регулярному вживанні в помірній ..
Гауда (рецепт приготування)
Гауда (рецепт приготування)
Гауда – голландський твердий сир, один із найпопулярніших сирів у світі. Існують різновиди Гауди з козячого та овечого молока, які зазвичай дозрівають більш тривалий час. В оригіналі, Гауда - це сир із щільною консистенцією та невеликою кількістю мал..
Гауда с голубой плесенью (рецепт приготовления)
Гауда с голубой плесенью (рецепт приготовления)
Обычно сыры с голубой плесенью имеют мягкую открытую текстуру, которая обеспечивает хорошие условия для развития плесени P.roqueforti. Однако, существует вариация Гауды с голубой плесенью, обладающая совершенно уникальными вкусовыми характеристиками...

Рекомендовані товари

Мітки: Мезофільна закваска CHN-19 Хансен Україна, купити закваски Хансен в Україні, закваски Хансен Україна, закваски Hansen Україна, мезофільна закваска Хансен, мезофільна закваска Hansen купити в Україні, закваски Hansen в Україні, закваски Хансен в Україні

Рекомендуємо почитати

Заквасочные культуры и их виды

Заквасочные культуры и их виды

Закваски, или заквасо..

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Разновидности сыров из козьего молока
Дефекты сыра и как их избежать