Для посилення аромату напівтвердих та твердих сирів (на 100 л та 1000 л)
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    25 шт.
  • Ароматоутворювальна здатність:
    висока
  • Газоутворювальна здатність:
    висока

73 грн.
Є в наявності

Ароматоутворююча закваска MD 89 використовується для швидкого підкислення і посилення аромату при приготуванні напівтвердих і твердих сирів, таких як Гауда, Едам, Манчего, Чеддер та ін. До складу цієї закваски входять спеціально відібрані штами Lactococcus lactis підвид lactis біозагін diacetylactis, є мезофільною культурою та надає вираженого вершкового смаку сирам.

ВАЖЛИВО: Не замінює основну закваску! Використовувати разом із основною закваскою для посилення аромату сиру.

Закваски MD 88 та MD 89 є ротаційними.

Склад: Lactococcus lactis підвид lactis біозагін diacetylactis

Рекомендоване дозування:

  • сир Чеддер: 5 DCU на 100 л молока, що переробляється;
  • напівтверді сири: 5 DCU на 100 л молока, що переробляється.

Вид закваски: ароматоутворююча (за посиланням відкриються всі ароматоутворюючі закваски).

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 50 DCU (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої плісняви. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски ​​в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Danisco France SAS (Франція)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Оксана / 30.01.2023
Чи можна ,дану закваску, використовати для ароматизації домашнього творогу?
Администратор Светлана
Дану закваску у поєданні з основною можна використовувати для ароматизації творога, а є вже готові ароматичні закваски для кисломолочного сиру.
Неля / 06.05.2022
Підкажіть, будь ласка, чи можна дану закваску використовувати для качоти разом з термофільною?
Администратор Светлана
Для качотты данная закваска не подойдет, так как сделает сыр пористым.
Віта / 23.08.2021
Скільки потрібно аромоутворюючої закваски на 10 л молока.
Администратор Светлана
Норма внесения на 10 л молока составляет 0,7 гр
Інна / 04.04.2021
Скажіть будьласка, ця закваска може бути як самостійна для Гауди, чи вона іде як додаткова?
Администратор Светлана
Ароматообразующая закваска MD 89 является дополнительной культурой и самостоятельно не используется.

Рекомендовані товари

Мітки: закваски Даниско купити Україна, ароматоутворююча закваска Даниско, Л.діацетилактіс, ароматоутворююча закваска Даниско, купити Даниско в Україні, купити закваски Danisco в Україні, мезофільна закваска купити

Рекомендуємо почитати

Приготовление раствора сычужного фермента
Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Какой сыр лучше всего делать для продажи