- Доступно:20 шт.
- Ароматоутворювальна здатність:высокая
- Газоутворювальна здатність:отсутствует
Мезофільно-термофільна закваска MOT 95 забезпечує рівномірне та контрольоване виробництво м'якого сиру, напівтвердого та твердого сиру. Закваска МОТ 95 чудово підходить для виробництва сирів із закритою структурою, без глазків. За рахунок складного бактеріального складу відмінно підходить для сирів з тривалою витримкою, забезпечення смаку та аромату в процесі дозрівання сиру.
Для отримання сирів з великими оченятами мезофільно-термофільну закваску MOT 95 слід використовувати спільно з пропіоновими бактеріями, які дадуть сиру характерний солодкуватий смак, красиві великі очі і приємний аромат.
Витримує друге нагрівання до 48-52°C.
Мезофільно-термофільні закваски МОТ 92, МОТ 94, МОТ 97 - ротаційні
Склад:
- Lactobacillus delbrueckii ssp. lactis,
- Streptococcus salivarius subsp. thermophilus,
- lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus,
- lactobacillus helveticus.
Норма витрат:
- м'який сир, напівтвердий сир - 1 - 2 UC на 100 л молока
- твердий сир з витримкою - 1 - 2 UC на 100 л молока
Тип закваски: мезофільно-термофільна (на посилання відкриється список мезофільно-термофільних заквасок).
Найближчі АНАЛОГИ:
- мезофільно-термофільна ароматоутворююча закваска (Dalton)
- Мезофільно-термофільна закваска YHL 092 (Sacco).
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 200 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 10 doses (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Sacco System (Сакко, Італія)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Мітки: Мезофільно-термофільна закваска Lyofast MOT 95 Сакко, мезофільна закваска Sacco купити в Україні, термофільна закваска Сакко, закваски Sacco в Україні, закваски Сакко в Україні, закваска Sacco MOT 092/094