Надає сиру м'який, гоструватий смак та аромат. Сприяє зростанню пропіоновокислих бактерій (на 100 л та 500 л)

82 грн.
Є в наявності

Закваска LL 1 використовується як допоміжна закваска для виробництва швейцарських сирів з "великими дірками": Маасдам, Емменталь, Грюйєр, Ярлсберг та інші. Ця закваска надає продукту м'який, трохи гоструватий смак і аромат, сприяє зростанню пропіоновокислих бактерій.

ВАЖЛИВО: Не замінює основну закваску! Використовувати разом із основною закваскою для посилення аромату сиру.

Склад: Lactobacillus delbrueckii ssp. lactis

Норма внесення: 1 UC на 100 л молока.

Вид закваски: ароматоутворююча (за посиланням відкриються всі ароматоутворюючі закваски).

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 5 doses (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Sacco System (Сакко, Італія)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Ирина / 19.10.2021
Добрый день. Посоветуйте пожалуйста, какое колличество закваски LL1 необходимо для сыра Маасдам, на 10 литров молока? Спасибо.
Администратор Светлана
Норма внесения составляет 0,1 г на 10 л молока. Но следует помнить, что вес закваски в пакете может меняться от партии к партии (обсуловлено фаговой альтернативностью партий). Объем молока, на который рассчитан пакет, при этом остается неизменным.
Лена / 05.06.2021
Светлана,помогите пожалуйста рассчитать количество закваски на 10 л молока
Администратор Светлана
Ароматообразующая закваска Сакко Lyofast LL 1 5 UC рассчитана на 500 л молока. Вес пакета без содержимого закваски составляет 4,8 - 5 г. Вам необходимо взвесить пакет с закваской, отнять вес пакета (4,8 - 5 грамм) и рассчитать вес сухого вещества. А затем сделать перерасчет на необходимый литраж.

Рекомендовані товари

Мітки: Ароматоутворююча закваска Сакко Lyofast LL 1, ароматоутворююча закваска, ароматоутворююча закваска Сакко, купити закваски Сакко в Україні, мезофільна закваска купити, закваска LL 1 Сакко

Рекомендуємо почитати