Вегетаріанський хімозин CHY-MAX Extra NB являє собою чистий стандартизований хімозин. Порівняно з іншими ферментами покращує згортання молока при зниженій протеолітичній активності, що покращує вихід та якість сиру. Рекомендується для виготовлення всіх типів сирів: тверді, напівтверді, м'які, сири з пліснявою і низькожирні сири.
CHY-MAX Extra NB отримано шляхом ферментування рослинної сировини виду Aspergillus niger та є на 100% натуральним (без хімічних домішок) компонентом. Завдяки своєму рослинному походженню, продукт є на 100% вегетаріанським.
Фермент містить молокозгортаючий ензим, що має дуже високу специфічність у розщепленні каппа-казеїну при мінімальному розщепленні інших білків казеїнової міцели. Така висока специфічність забезпечує ряд переваг при виготовленні сиру та покращує його властивості, у тому числі вихід та зниження гіркоти, позитивно впливає на формування аромату, смаку та текстури сиру.
Фермент CHY-MAX Extra NB сертифікований для виготовлення кошерних та халяльних сирів.
Склад: хлорид натрію, хімозин, казеїновий пептон
Активність: 2235 IMCU/g
Норма витрати: 1 - 1,5 г на 100 л молока
Тип ферменту: мікробіальний (за посиланням відкриються всі вегетаріанські ферменти).
ВАЖЛИВО! Правильне дозування ферменту (коагулянту) залежить від таких факторів: тип сиру, температура і рН молока, компонентів, що вносяться в молоко (присутність ліпази, хлористого кальцію). Тому точна доза має бути оптимізована до індивідуальних умов використання.
Спосіб застосування:
- Підігрійте молоко до температури, необхідної для згортання відповідно до рецепту або технологічної карти. Зазвичай це 37℃ (така ж, як і температура внесення багатьох заквасок). Однак найбільша активність згортання хімозину від Hansen досягається при температурі 43℃.
- Дозування - на 25 - 35 літрів молока потрібно 0,35-0,4 г сухого хімозину. Це 1 мірна ложка (без гірки) або 1/32 чайла ложки.
- Дозу ферменту необхідно розчинити в 10-50 частинах очищеної (не хлорованої) води.
- Розчинений фермент відразу ж додається до молока і перемішується протягом 2-3 хв для рівномірного розподілу його по всьому об'єму.
- Зберігання ферменту в рідкому вигляді не рекомендується!
Для зручного дозування ферменту можете придбати мірну ложечку разом із таблицею дозування.
Упаковка: флакон (ПЕТ)
Маса нетто: 10 г у середньому вистачає для згортання 750-1000 л молока; 500 г на 35-50 тонн молока
Термін зберігання: 24 місяці. Після закінчення терміну продукт придатний до застосування, але знижує свою активність, тому слід збільшити норму витрати.
Зберігати при температурі від +2 до +10℃ відносної вологості повітря не більше 75%.
Виробник: Chr. Hansen (Данія)
УВАГА! При роботі з ферментними препаратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Транспортування може проводитися за нерегульованої температури протягом 2 тижнів без ризику зменшення активності.
Чи можна цей фермент використовувати для приготування витриманих сирів?
Кто производитель?
Это ваша фасовка или заводская?
Спасибо
Мітки: вегетаріанський хімозин CHY-MAX Хансен, рослинний фермент, фермент Хансен, хімозин Хансен, сичужний фермент Хансен, сичужний фермент Hansen, закваски Хансен, сичужний фермент рослинного походження, хімозин 100%, мікробіальний сичужний фермент CHY