Вегетаріанський хімозин CHY-MAX Extra NB являє собою чистий стандартизований хімозин. Порівняно з іншими ферментами покращує згортання молока при зниженій протеолітичній активності, що покращує вихід та якість сиру. Рекомендується для виготовлення всіх типів сирів: тверді, напівтверді, м'які, сири з пліснявою і низькожирні сири.
CHY-MAX Extra NB отримано шляхом ферментування рослинної сировини виду Aspergillus niger та є на 100% натуральним (без хімічних домішок) компонентом. Завдяки своєму рослинному походженню, продукт є на 100% вегетаріанським.
Фермент містить молокозгортаючий ензим, що має дуже високу специфічність у розщепленні каппа-казеїну при мінімальному розщепленні інших білків казеїнової міцели. Така висока специфічність забезпечує ряд переваг при виготовленні сиру та покращує його властивості, у тому числі вихід та зниження гіркоти, позитивно впливає на формування аромату, смаку та текстури сиру.
Фермент CHY-MAX Extra NB сертифікований для виготовлення кошерних та халяльних сирів.
Склад: хлорид натрію, хімозин, казеїновий пептон
Активність: 2235 IMCU/g
Норма витрати: 1 - 1,5 г на 100 л молока
Тип ферменту: мікробіальний (за посиланням відкриються всі вегетаріанські ферменти).
ВАЖЛИВО! Правильне дозування ферменту (коагулянту) залежить від таких факторів: тип сиру, температура і рН молока, компонентів, що вносяться в молоко (присутність ліпази, хлористого кальцію). Тому точна доза має бути оптимізована до індивідуальних умов використання.
Спосіб застосування:
- Підігрійте молоко до температури, необхідної для згортання відповідно до рецепту або технологічної карти. Зазвичай це 37℃ (така ж, як і температура внесення багатьох заквасок). Однак найбільша активність згортання хімозину від Hansen досягається при температурі 43℃.
- Дозування - на 25 - 35 літрів молока потрібно 0,35-0,4 г сухого хімозину. Це 1 мірна ложка (без гірки) або 1/32 чайла ложки.
- Дозу ферменту необхідно розчинити в 10-50 частинах очищеної (не хлорованої) води.
- Розчинений фермент відразу ж додається до молока і перемішується протягом 2-3 хв для рівномірного розподілу його по всьому об'єму.
- Зберігання ферменту в рідкому вигляді не рекомендується!
Для зручного дозування ферменту можете придбати мірну ложечку разом із таблицею дозування.
Упаковка: флакон (ПЕТ)
Маса нетто: 10 г у середньому вистачає для згортання 750-1000 л молока; 500 г на 35-50 тонн молока
Термін зберігання: 24 місяці. Після закінчення терміну продукт придатний до застосування, але знижує свою активність, тому слід збільшити норму витрати.
Зберігати при температурі від +2 до +10℃ відносної вологості повітря не більше 75%.
Виробник: Chr. Hansen (Данія)
УВАГА! При роботі з ферментними препаратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Транспортування може проводитися за нерегульованої температури протягом 2 тижнів без ризику зменшення активності.
Чи можна цей фермент використовувати для приготування витриманих сирів?
Кто производитель?
Это ваша фасовка или заводская?
Спасибо















Рекомендуємо почитати
Как правильно нарезать сырный сгусток
Чтобы узнать, когда сыр..
Пастеризация молока для сыроделия
Пастеризация молока –..
Отличие микробиального молокосвертывающего препарата от натурального сычужного фермента
Поступает много вопро..
Факторы влияющие на образование ГЛАЗКОВ в сыре
На формирование глазк..