Надає яскраво виражений сирний, пряний смак та аромат. Зменшує термін дозрівання сиру (на 100 л)

79 грн.
Є в наявності

Ароматоутворююча закваска FLAV 54 - це особлива закваска для виготовлення напівтвердих та твердих сирів, наприклад, сиру Чеддер з посиленим ароматом. У сирах Швейцарського типу закваска FLAV 54 сприяє розвитку пропіонових бактерій та утворенню солодкого смаку.

У процесі приготування напівтвердих і твердих сирів методом чеддеризації FLAV 54 значно посилює вивільнення аромату шляхом високоінтенсивних солодких ноток, а також прискорює протеоліз, зменшуючи тим самим витрати на дозрівання сиру.

Закваска FLAV 54 має високий ступінь протеолітичної активності, сприяє формуванню солодкого смаку в сирі. Є додатковою закваскою, тобто самостійно не використовується.

FLAV 54 можна поєднувати з будь-якою іншою закваскою, наприклад з універсальною фермерською мезофільно-термофільною закваскою МА 4001 та ін. Використовую різні закваски у поєднанні з FLAV 54 ви щоразу отримуватимете новий смак сиру.

Склад: Lactobacillus helveticus

Розрахунок норми внесення закваски: якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Вид закваски: ароматоутворююча (за посиланням відкриються всі ароматоутворюючі закваски).

Найближчі АНАЛОГИ: 

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Danisco France SAS (Франція)

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Елена / 11.08.2024
Пытаюсь заказать закваску Flav 54, а у меня запрашивают выбрать вариант заказа. А какие ещё есть варианты, если написано, что только на 100 л. молока? Или я что-то не вижу и не понимаю. Другие закваски отлично в корзину отправляются, а эта нет.
Администратор Светлана
На данный момент есть только вариант для заказа на 100 л молока
Наталія / 28.03.2023
Підскажіть чи можна застосовувати цю закваску FLAV 54 LYO 0,1 DCU на 100 л , якщо на пакеті термін виготовлення 03 березня 2021, термін придатності 1 рік.?
Администратор Светлана
По-перше, треба враховувати в яких умовах зберіагалася закваска. При зберіганні культур в морозилці термін придатності значно збільшується.
По-друге, треба дивитися на стан закваски, тобто, вона повинна буди розсипчатою, в такому випадку можна використовувати.
По-треттє, після значного закінчення терміну придатності кількість закваски збільшуєють у 2 - 3 рази.
Оксана / 12.12.2022
Чи можна використовувати цю закваску для інших сирів,наприклад Канестрато?І чи можна її використовувати ,якщо в сир добавити ліпазу,чи не зіпсує смак сиру таке поєднання?
Администратор Светлана
Ароматичну культуру можна використовувати разом із ліпазою в сирі Канестрато із витримкою. Ліпаза та ароматична закваска надасть більш довершеного смаку сиру.
Ирина / 22.08.2022
Подскажите срок годности
Администратор Светлана
Срок годности до декабря 2022 года
Світлана / 06.05.2022
Скажуть,будь ласка,чи підійде для сиру Кубань-Олександрівський? по рецепту йде термофільна закваска з helveticus
Администратор Светлана
Культура FLAV 54 используется как дополнительная закваска. Поэтому можно сочетать с термофильной закваской для технологии вашего сыра.
Елена / 10.01.2022
Здравствуйте,можно купить весь пакет и какая цена?
Администратор Светлана
Большой пакет закваски будет доступен с хорошим запасом срока годности. На данный момент пока есть только со сроком годности до 5 марта 2022 г.
Максим / 17.10.2021
Скажите пожалуйста,как ее вносить в молоко???Вместе с закваской,или по отдельности?
Администратор Светлана
Как правило, все аромакульруты вносят вместе с основной закваской
Максим / 15.10.2021
Скажите пожалуйста, а для сыра качотта подойдёт???И можна ли ее с телячей липазой добавоять???Или либо липаза,либо эта закваска,что то одно???
Администратор Светлана
Ароматообразующую закваску FLAV 54 можно использовать для приготовления качотты вместе с термофильной закваской, а так же с добавлением липазы. Единственное необходимо учитывать, что в таком случае срок выдержки сыра должен составить не менее месяца.
Светлана / 15.02.2021
В сырах Швейцарского типа закваска FLAV 54 LYO 5 D способствует развитию пропионовых бактерий и образованию сладкого вкуса. Эта закваска не заменяет пропионовые бактерии? Их тоже надо вносить?
Администратор Светлана
Ароматообразующая закваска Даниско FLAV 54 не заменяет пропионовые бактерии. Для приготовления сыров с крупными глазками необходимо обязательно добавлять пропионовые бактерии. А закваска FLAV 54 усилит вкус и аромат сыра, а так же будет способствовать росту крупных глазков.
Ирина / 18.11.2020
Добрый день! Скажите пожалуйста как правильно разделить капсулу на 100 л на 10 частей? или есть возможность индивидуально под заказ разделить?
Спасибо.
Администратор Светлана
Капсулу с закваской на 100 л молока можно на ювелирных весах разделить на объем по 10 л молоко с весом 0,03 г . Если нет весов, то разделить содержимое капсулы можно визуально на 10 равных частей. Жаль, но на объем менее 100 л мы не делим.
Тет-де-муан (Голова Монаха, Тет-де-мон) - рецепт приготовления
Тет-де-муан (Голова Монаха, Тет-де-мон) - рецепт приготовления
Тет-де-муан ("Голова монаха", фр.) - это довольно редкий и дорогой швейцарский полутвердый сыр из коровьего молока, который производится в маленьких головках-бочонках, весом не более 900г, завернутых в фольгу, и зреет от 2.5 до 6 месяцев. Сыр эт..
Томм (рецепт приготовления)
Томм (рецепт приготовления)
Томм - это имя носит целое семейство невареных прессованных сыров альпийского типа, которые производятся в юго-восточной Франции в предгорьях Альп. Вкус Томма обволакивающе-сливочный, с цитрусовыми (у молодых сыров) и грибными нотками, с во..
Драй Джек (рецепт приготовления)
Драй Джек (рецепт приготовления)
Драй джек (СУХОЙ ДЖЕК) - это более сухой вариант американского сыра Монтерей Джек. Появился случайно в начале XX века, когда оптовик не смог продать слишком большую партию свежего Монтерей Джека и он пролежал до 1-й мировой войны. Во время ..
Альпийский сыр (рецепт приготовления)
Альпийский сыр (рецепт приготовления)
Альпийский сыр - также известный как горный сыр или alpage сыр, альпийский сыр производится в горах из молока животных, которые паслись на высоких горных пастбищах. Альпийский сыр может относиться к швейцарскому, французскому или итальянскому сы..

Рекомендовані товари

Мітки: закваска Даниско FLAV 54, ароматоутворююча закваска Даниско, закваски Даниско купити в Україні, ароматоутворююча закваска FLAV Даниско, закваска FLAV Даниско, купити Даниско в Україні, купити закваски Даниско в Україні, купити закваски Danisco в Україні

Рекомендуємо почитати

Как правильно нарезать сырный сгусток

Как правильно нарезать сырный сгусток

Чтобы узнать, когда сыр..

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Покрытие сыра воском

Покрытие сыра воском

Если Вы делаете свой дома..

Чеддеризация сырной массы

Чеддеризация сырной массы

Чеддеризацией называется ..