Ароматоутворююча закваска LH 13 складається із спеціально відібраного штаму Lactobacillus helveticus.
Культура забезпечує рівномірне та контрольоване виробництво сиру з покращеним смаком завдяки високій протеїназній та пептидазній активності у поєднанні з іншими заквасками, наприклад, Streptococcus thermophilus.
Закваска LH 13 містить штами, що зброджують залишкові цукру, що перешкоджає покорінення продукту в процесі нагрівання витяжних сирів групи Pasta Filata (Паста Філата): Моцарелла, Сулугуні, Качокавалло, Pizza Cheese (Піца Сир), Косичка, Чечілл, Буратта.
ВАЖЛИВО: Не замінює основну закваску! Використовувати разом із основною закваскою для посилення аромату сиру.
Склад: Lactobacillus helveticus
Норма внесення:
- Витяжні сири Pasta Filata - додається до основної термофільної закваски, що містить Streptococcus thermophilus у кількості 20 - 50 % від норми внесення, тобто 2 - 5 U на 1000 л молока
- Напівтвердий сир, твердий сир - додається до основної закваски у кількості 50 % від норми внесення, тобто 5 U на 1000 л молока
Вид закваски:
- ароматоутворююча (за посиланням відкриються всі ароматоутворюючі закваски)
- моновидовий концентрат (за посиланням відкриються всі термофільні закваски).
Найближчі АНАЛОГИ:
- ароматоутворююча закваска LH-B02 (Хансен)
- ароматоутворююча закваска FLAV-54 (Даніско)
- ароматоутворююча закваска LH-091 (Сакко)
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100-200 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 10 doses (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000-2000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Sacco System (Сакко, Італія)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Ще не було питань.