Рідкий мікробіальний фермент Мікроклерічі 680 (MicroCLERICI 680) - це чистий стандартизований 100% хімозин нетваринного походження, отриманий шляхом ферментації добірного штаму Rhizomucor miehei.
Фермент MicroCLERICI 680 виявляє виражену розщеплюючу дію на каппа-казеїн, що забезпечує відмінне утворення сирного згустку. Завдяки загальній протеолітичній активності значно впливає на утворення аромату та текстури в сирі. Покращує смак та знижує ризик виникнення гіркоти у готовому продукті, підвищує стабільність структури.
Мікробіальний хімозин MicroCLERICI 680 можна використовувати як дешевшу альтернативу сичужним ферментам тваринного походження для сирів з тривалою витримкою.
Склад: 100% хімозин
Активність: 680 IMCU/ml
Норма витрати: тверді та м'які сири – 3,5 – 4 мл на 100 л молока
Тип ферменту: мікробіальний (за посиланням відкриються всі вегетаріанські ферменти).
ВАЖЛИВО! Правильне дозування ферменту (коагулянту) залежить від таких факторів: тип сиру, температура і рН молока, компонентів, що вносяться в молоко (присутність ліпази, хлористого кальцію). Тому точна доза має бути оптимізована до індивідуальних умов використання.
Спосіб застосування: Розчиніть необхідну кількість вегетаріанського ферменту в 50 мл води і додайте в молоко температурою 30-40°С.
Упаковка: флакон (ПЕТ)
Об'єм: 30 мл (у середньому вистачає для згортання 750л молока), 100 мл (у середньому вистачає для згортання 2500 л молока).
Термін зберігання: 24 місяця. Після закінчення терміну продукт придатний до застосування, але знижує свою активність, тому слід збільшити норму витрати. Зберігати при температурі від +2 до +10℃ відносної вологості повітря не більше 75%.
Виробник: Caglificio Clerici S.p.A. Італія
УВАГА! При роботі з ферментними препаратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Транспортування може проводитися за нерегульованої температури протягом 2 тижнів без ризику зменшення активності.
Для брынзы есть специальная мезофильно-термофильная закваска WhiteDaily 80 от компании Хансен