- Доступно:10 шт.
Термофільна закваска TH BR рекомендується для виробництва м'яких витяжних сирів групи Pasta Filata (Паста Філата): Моцарелла, Сулугуні, Качокавалло, Pizza Cheese (Піца Сир), Косичка, Чечілл, Буратта та ін, а також напівтвердих, твердих і найтвердіших сирів ( Швейцарський, Пармезан, Азіаго, Проволоне).
Культура TH BR має високу здатність до ароматоутворення в період тривалого (від 30 діб) дозрівання сиру за рахунок бактерії Lactobacillus helveticus. Закваска відмінно поєднується з пропіоновими бактеріями для приготування сирів із очками.
Температура сквашування: 31-33 °С
Температура другого нагрівання для твердих сирів: 42-52 °С
Склад:
- Streptococcus thermophilus
- Lactobacillus helveticus
Вид закваски: термофільна (за посиланням відкриються всі термофільні закваски).
Найближчі АНАЛОГИ: термофільна закваска ТСС 20 (Хансен)
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 10 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: ALCE GROUP, Італія
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Ще не було питань.