- Модель:0225
- Доступно:10 шт.
- Ароматоутворювальна здатність:средняя
- Газоутворювальна здатність:отсутствует
- Кислотоутворювальна здатність:высокая
Термофільна закваска призначена для виготовлення сирів із високою температурою другого нагрівання. Вона виготовлена з ліофілізованих молочнокислих бактерій і призначена для безпосереднього додавання в молоко.
Термофільна закваска має низьку протеолітичну, середню ароматоутворюючу та високу кислотоутворювальну здібності, є не газоутворювальною. Підходить для приготування напівтвердих та м'яких сирів.
За допомогою цієї закваски ви зможете приготувати в домашніх умовах сири групи Паста Філата, Качотта, Буратта, Моцарелла, Сулугуні, Манчего та багато інших.
Склад: Streptocooccus thermophilus.
Температура інкубації: 26-37 °С
Тип закваски: термофільна (на посилання відкриється список термофільних заквасок).
Найближчі АНАЛОГИ:
- Термофільна закваска STI-12/STI-15 (Хансен)
- Термофільна закваска TА 50 / ТА 52 (Даніско)
- Термофільна закваска TА 60 (Даніско)
- Термофільна закваска TА 45 (Даніско)
Дозування: кількість закваски для внесення необхідно вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Також слід звірятись із рецептом конкретного сиру.
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 5 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 - 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (4,5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям її необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 12 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Dalton (Італія)
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.












Рекомендуємо почитати
Приготовление производственной закваски для сыра
Приготовление материн..
Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Закваски для сыра пре..
СОЗРЕВАНИЕ МОЛОКА при производстве сыра
Главная цель созревания&n..
Почему готовый СЫР МОЦАРЕЛЛА НЕ ВЫТЯГИВАЕТСЯ после нагревания?
Для того, чтобы сыр М..