Сичужна паста телят – це натуральний сичужний фермент, виділений із шлуночків молочних телят у вигляді пасти. Паста виробляється з додаванням кухонної солі NaCl, а бензоат натрію – відсутня, тобто це повністю натуральний продукт, що не містить ароматизаторів, хімічних коагулянтів та інших добавок.
Сичужна паста телят рекомендується до використання при виробництві сирів, для яких потрібний більш яскравий, солодкий смак. Крім коагулятивної функції паста додає ще смакові та ароматичні профілі сиру.
Натуральна сичужна паста складається з 2-х активних компонентів: хімозину та пепсину, співвідношенням: хімозин-80%, пепсин-20%. Дане співвідношення надає позитивний вплив на якість сиру, а саме: Не дає появі гіркоти сиру, зменшується втрата молочного білка і жиру з сироваткою, покращується щільність згустку, збільшує вихід сиру.
У цьому ферменті міститься велика кількість ліполітичних ферментів, що розщеплюють жири, тим самим надає класичного, повного і гармонійного смаку сиру. Текстура сиру із застосуванням сичужної пасти телят, стає істотно жирнішою і еластичнішою, а так само відбувається скорочення періоду дозрівання сирів у процесі їх виробництва.
Сичужна паста телят рекомендується для виробництва Качокавалло, Проволоне, витриманої Качотти, Таледжіо, Азіаго, Страккіно, Тома, блакитних сирів, Скаморці і для всіх інших якісних сирів.
Розчинний стан сичужного ферменту гарантує економію часу при приготуванні та фільтрації розчину. Натуральна паста-коагулянт здатна забезпечувати вихід готового сиру на 15% більше, ніж мікробіальні ферменти.
Особливості рідкої пасти телят полягає у тому, що це кремообразная, каламутна рідина сірого кольору. Так як це натуральний продукт і не містить барвників, відбілювачів, ароматизаторів та інших добавок мікробного або генетичного походження, то в залежності від партії-вироблення, колір пасти може змінюватися, але це не впливає на його характеристики. Сичужна паста є 100% продуктом тваринного походження, тому МАЄ СПЕЦИФІЧНИЙ ЗАПАХ!
Склад: 80% хімозину, 20% пепсину
Коагулююча активність: 1:10.000±5%
Дозування: 30 - 40 грам пасти достатньо для переробки 100 літрів молока (рН молока 6,5)
Тип ферменту: сичужний (за посиланням відкриються всі сичужні ферменти)
Маса нетто: 100 гр
Спосіб застосування: компоненти продукту мають тенденцію природно розділятися під час зберігання, необхідно добре струшувати перед кожним використанням, щоб забезпечити оптимальне змішування продукту і ферментів, що містяться в ньому. Необхідно розвести необхідну кількість ферменту в нехлорованій воді в пропорції 1: 10, а потім додати в молоко. Приготовлений розчин сичужної пасти не потребує фільтрації і тому може додаватися безпосередньо в молоко.
ВАЖЛИВО! Правильне дозування ферменту (коагулянту) залежить від таких факторів: тип сиру, температура і рН молока, компонентів, що вносяться в молоко (присутність хлористого кальцію). Тому точна доза має бути оптимізована до індивідуальних умов використання.
Термін зберігання: 12 місяців. Після закінчення терміну продукт придатний до застосування, але знижує свою активність, тому слід збільшити норму витрати. Зберігати при температурі від +2 до +8℃ відносної вологості повітря не більше 75%.
Виробник: ALCE INTERNATIONAL S.R.L, Італія.
УВАГА! При роботі з ферментними препаратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Транспортування може проводитися за нерегульованої температури протягом 2 тижнів без ризику зменшення активності.
Ще не було питань.