Мезофільно-термофільна закваска для сирів та сиру на 500 л
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    12 шт.
  • Ароматоутворювальна здатність:
    середнє
  • Газоутворювальна здатність:
    середнє

369 грн.
Є в наявності

Універсальна фермерська закваска MA 4001 була спеціально розроблена компанією Danisco для слов'янських країн, де популярні особливі продукти - сир і сметана. Чудово підходить для м'яких та напівтвердих сирів. Завдяки поєднанню мезофільних культур закваски та термофільної, підходить для швейцарських сирів (не потрібно купувати окремо мезофільну та термофільну закваску).

Закваска MA 4001 відмінно підійде для новачків, які тільки починають знайомитись із сироробством. З її допомогою можна приготувати такі сири: Качотта, Російський, Пошехонський, Белпер Кнолле, Мармуровий, Фета, Робіола та багато інших.

Урізноманітнити смаки сирів приготовлених на заквасці МА 4001 допоможуть ліпази: теляча ліпаза, козяча ліпаза, овеча ліпаза та додавання ароматутворювальних культур: FLAV 54, LH-100.

Склад:

  • Lactobacillus lactis;
  • Lactococcus cremoris;
  • Lactococcus diacetylactis;
  • Streptococcus thermophilus.

Рекомендоване дозування:

  • М'який і напівтвердий сир: 5-10 DCU на 100 л молока, що переробляється.
    Сир і сметана: 2,5-5 DCU на 100 л молока, що переробляється

Тип закваски: мезофільно-термофільна (на посилання відкриється список мезофільно-термофільних заквасок).

Найближчі АНАЛОГИ:

Розрахунок норми внесення закваски: якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 25 DCU (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої закваски. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски ​​в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Danisco France SAS (Франція)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Татьяна / 06.04.2024
Закваска подходит для кефира?
Администратор Светлана
Универсальная фермерская закваска MA 4001 (Даниско) для классического кефира не подходит. Посмотрите вариант специализированных заквасок для кефира Kefir DC (Даниско) или KEFIR 2 (Хансен)
Татьяна / 15.03.2024
Срок годности закваски?
Администратор Светлана
На данний момент до квітня 2025 року.
Лариса / 04.02.2024
Скажите пожалуйста температуру и время скисания сметаны?
Администратор Светлана
Оптимальная температура для приготовления сметаны 35℃, время заквашивания 8 часов. После приготовления сразу охладить.
Світлана / 20.09.2023
А яку ви порекомендуєте закваску для йогурту?Дякую!!!
Администратор Светлана
Найкращий результат дає закваска для йогурту та ряженки YF-L 812 Хансен
Світлана / 19.09.2023
Доброго дня!
Чи підходить дана закваска для йогурту і яка норма її внесення?
Администратор Светлана
На жаль, дана закваска не найкращий варіант для приготування йогурту. Для виготовлення смачного йогурту краще використовувати спеціалізовані закваски, що призначені саме для йогурту (ряженки).
Марина / 01.09.2023
Доброго дня. Підкажіть будь ласка, якщо закваску потрібно зберігати в морозильнику, в якому вигляді ви її надсилаєте? І питання якщо її переслати в іншу країну, в якому вигляді це краще зробити? Дякую
Администратор Светлана
Закваски в сухому вигляді, тому добре переносять транспортування до 2-х тижнів без зміни активності культур. При відправленні за кордон цей фактор треба враховувати, а саме, щоб час транспортування не перевищував 14 діб.
Лариса / 24.07.2023
Срок годности закваски?
Администратор Светлана
На данный момент до июля 2024 г.
Юлія / 29.03.2023
Скажіть будь ласка,коли буде ця закваска?
Администратор Светлана
З 3 квітня 2023 р.
Наталія / 07.12.2022
Підкажіть будь-ласка, у мене термін придатності цієї закваски закінчується у грудні цього року, а я її,ще не використала.Скільки часу її,ще можна використовувати і чи потрібно збільшувати норму внесення. Замовляла в кінці лютого,забрати не встигла,місяць була на н.пошті,дома тримаю в морозилці,розсипчата.Дякую за відповідь
Администратор Светлана
Основним показником придатності закваски є її розсипчаста структура. Закваска не врачає активності при зберіганні її в морозилці, тому після закінчення строку придатності можна культури використовувати протягом 3-6 місяців.
Галина / 29.08.2022
Підкажіть, наприклад 1/32 ч.л.- це дійсно чайна ложка, чи мірна, яку можна придбати у вас. Дякую.
Администратор Светлана
1/32 означає, що 1 чайну ложку можна умовно розділити на 32 частини та звідти взяти 1 частину. Для зручності можна придбати мірні ложички : https://dom-gastronom.com.ua/oborudovanie-dlja-sirodelija/vesy-i-analizatory-kachestva/mernaja-lozhechka-0%2C2 . В набір входить дві мірні ложички з ємність 1/32 ч.л.
Пьяная коза (Мурсия аль Вино) - рецепт приготовления
Пьяная коза (Мурсия аль Вино) - рецепт приготовления
Пьяная коза (Мурсия аль Вино) - это полутвердый cыр из козьего молока с промытой красным вином корочкой. Этот сыр производят в регионе Мурсия, он имеет наименование, контролируемое по происхождению и изготавливается из молока коз местной мурсийс..
Морбье (рецепт приготовления)
Морбье (рецепт приготовления)
Морбье - это французский неварено-прессованный сыр из коровьего молока. Яркая отличительная черта Морбье – черная полоска поперек диска. Она образовалась  потому, что в процессе приготовления известного сыра Comte, у фермеров оставался свеж..
Отправка заквасок в летние месяцы только по предоплате !
Отправка заквасок в летние месяцы только по предоплате !
Отправка заквасок в летние месяцы только по предоплате !..
Домашний творог на закваске
Домашний творог на закваске
Творог с использованием закваски получается мягкий, без крупинок (которые не любят дети), сливочный, без кислинки и очень вкусный.Вся посуда, которая будет контактировать с молоком, должна быть чистой. Ее следует ошпарить кипятком. Для приг..
Белпер Кнолле (рецепт приготовления)
Белпер Кнолле (рецепт приготовления)
Белпер Кнолле - это твердый швейцарский сыр в форме маленьких шариков в обсыпке из черного перца. Консистенция сыра меняется в течение периода его созревания, так что в первый месяц это - полумягкий сыр, который можно намазать на хлеб, а к году ..
Мраморный сыр (рецепт приготовления)
Мраморный сыр (рецепт приготовления)
Мраморный сыр — это полутвердый сыр, который готовят на основе коровьего молока. Мраморный сыр имеет недолгую историю. Появился он на прилавках советских магазинов в 80-х годах прошлого века и стал стремительно приобретать популярность сред..
Российский сыр (рецепт приготовления)
Российский сыр (рецепт приготовления)
Российский сыр - самый распространенный и производимый вид сыра на территории СНГ. Это невареный прессованный сыр с ажурным рисунком, который создается благодаря особой технике обсушки сырного зерна, в результате которой между зернышками об..
Бле д'Овернь (рецепт приготовления)
Бле д'Овернь (рецепт приготовления)
Бле д'Овернь ("Овернский голубой", фр.) - полумягкий сыр с голубой плесенью, который производят в плодородном регионе Овернь в Центральном массиве Франции. Этот сыр готовят из жирного коровьего молока, и очень часто его называют коровьей версией..

Рекомендовані товари

Мітки: мезофільно-термофільна закваска MА 4001, мезо-термофільна закваска Danisco, мезотермофільна закваска Даниско, купити закваски Даниско в Україні, закваски Danisco в Україні, універсальна фермерська закваска Даниско

Рекомендуємо почитати

Заквасочные культуры и их виды

Заквасочные культуры и их виды

Закваски, или заквасо..

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока –..

Какой сыр лучше всего делать для продажи
Производство ТВОРОГА разными способами