Ароматоутворююча закваска LEUCONOSTOC - це чистий штам лейконостоку, застосовується при виробництві сирів з низькою температурою нагрівання, підходить практично для всіх сирів: м'яких сирів з пліснявою (з козиного, коров'ячого, овечого молока), з блакитною пліснявою (Рокфор, Горгонзол).
Закваска LEUCONOSTOC використовується для посилення смаку та аромату, формування малюнка сиру.
Культура продукує газ, тому особливо підходить для виробництва сирів російської групи та сирів з блакитною пліснявою типу Рокфор і Стілтон, оскільки завдяки процесам газоутворення у сирі утворюються тунелі та кратери, в яких чудово росте блакитна пліснява.
ВАЖЛИВО: Не замінює основну закваску! Використовувати разом із основною закваскою для посилення аромату сиру.
Склад: Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
Вид закваски:
- ароматоутворююча (за посиланням відкриються всі ароматоутворюючі закваски)
- моновидовий концентрат (за посиланням відкриються всі термофільні закваски).
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 10 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої плісняви. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: ALCE GROUP, Італія
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Ще не було питань.