СКЛАД: закваска + фермент + пліснява + рецепт
  • Рейтинг:
  • Модель:
    0054
  • Доступно:
    1000 шт.
  • Рівень складності:
    высокий

31 грн.
Є в наявності

Камбоцола - це десертний м'який сир із Німеччини, який поєднує в собі ніжність і бархатистість Камамбера та пікантність прожилок блакитної плісняви Горгонзоли. Від злиття найменувань цих двох сирів - «прабатьків» і було отримано назву «Камбоцола». Класичну Камбоцолу ніяк не віднесеш до дієтичних продуктів - вона містить 70% жиру в сухій речовині.

Під час виготовлення Камбоцоли використовують плісняву Penicillium roqueforti, яка росте всередині сиру, а біла скоринка зовні виходить як у Камамбера завдяки застосуванню плісняви Geotrichum candidum і Penicillium candidum. М'яка, немов плавлена внутрішня консистенція сиру досягається додаванням у молоко вершків. Скоринка Камбоцоли має приємний легкий грибний смак і помітні круглі отвори на місці проколів сиру спицею в процесі дозрівання. Такі проколи дають змогу блакитній плісняві, внесеній до сиру, розвиватися й рости, заповнюючи його порожнини блакитними оченятами.

У процесі приготування сиру Камбоцола ви самі зможете регулювати кількість утворення плісняви на поверхні сиру. Коли ступінь покриття сиру пліснявою досягне бажаного стану, ви просто загорнете його в спеціальний папір для сиру, і розвиток плісняви практично зупиняється, а подальший процес дозрівання відбуватиметься без активного росту плісняви. 

Перед подачею до столу Камбоцолу необхідно нагріти до кімнатної температури, тож вийміть його з холодильника та залиште при кімнатній температурі протягом 45 хвилин. 

Характеристики готового сиру: 

  • Країна походження: Німеччина
  • Тип сиру: м'який сир із білою та блакитною пліснявою
  • Тип молока: з пастеризованого коров'ячого молока (використовувати тільки домашнє молоко)
  • Текстура: кремова, відкрита, масляниста, гладенька
  • Колір: скоринка від білого до сірого кольору, м'якоть кольору слонової кістки з темно-сірими прожилками і вічками цвілі
  • Смак: солодкий, гострий, горіховий, грибний, пікантний
  • Термін визрівання: від 4 до 6 тижнів

Склад комплекту для приготування сиру «Камбоцола»:

 

 

Рівень складності приготування: високий 

Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умови зберігання закваски в морозилці, а ферменту в холодильнику

Вихід готового сиру: 12 % від об'єму молока

Додатково: у рецептурі використовуються пастеризовані вершки жирність 30-35% у кількості 10-12% від об'єму молока

УВАГА! У комплект входить детальна роздрукована інструкція приготування сиру «Камбоцола» 

Перед замовленням обов'язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання має бути чистим і продезінфікованим. 

Удачі Вам у домашньому сироварінні!

 

Ще не було питань.

Камбоцола (рецепт приготовления)
Камбоцола (рецепт приготовления)
Камбоцола - это десертный мягкий сыр из Германии, который сочетает в себе нежность и бархатистость Камамбера и пикантность прожилок голубой плесени Горгонзолы. От слияния наименований этих двух сыров - "прародителей" и было получено название "Ка..

Рекомендовані товари

Ви дивилися

Термофільна закваска ST 051/ST 053 (Сакко)
ЧЕСНА ВАГА

Термофільна закваска ST 051/ST 053 (Сакко)

Для м'яких та напівтвердих сирів
92 грн.

Рекомендуємо почитати

Получение сырного сгустка

Получение сырного сгустка

Один из немаловажный ..

Что необходимо для домашнего сыроделия
Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ