СКЛАД: закваска + фермент + пліснява + рецепт
  • Рейтинг:
  • Модель:
    0048
  • Доступно:
    1000 шт.
  • Рівень складності:
    высокий

31 грн.
Є в наявності

Баварія Блю - блакитний сир у Німеччині. Це м'який сир зі скоринкою з білої плісняви Penicillium candidum, тіло якого поцятковане численними вічками блакитної плісняви. Текстура сиру м'яка, гладенька, масляниста. Сир досить жирний, хоча існує й полегшена версія. Роблять сир у формі невеликих шайб вагою по 150-250 г. Традиційно Баварський блакитний сир включають до складу сирних тарілок, де доповнюють солодкими соусами або джемами. 

У процесі приготування сиру Баварія Блю ви самі зможете регулювати кількість утворення цвілі на поверхні сиру. Коли ступінь покриття сиру пліснявою досягне бажаного стану, ви просто загорнете його в спеціальний папір для сиру, і розвиток плісняви практично зупиняється, а подальший процес дозрівання відбуватиметься без активного росту плісняви. 

Перед подачею до столу, сир Баварія Блю необхідно нагріти до кімнатної температури, тому вийміть його з холодильника і залиште за кімнатної температури протягом 45 хвилин. 

Характеристики готового сиру: 

  • Країна походження: Німеччина
  • Тип сиру: м'який сир із білою та блакитною пліснявою
  • Тип молока: з пастеризованого коров'ячого молока (використовувати тільки домашнє молоко)
  • Текстура: кремова, відкрита, масляниста, пластична
  • Колір: білосніжна скоринка, кремово-жовте тісто, сіро-блакитні оченята 
  • Смак: гострий, вершковий
  • Термін визрівання: від 1 до 2 місяців

Склад комплекту для приготування сиру «Баварія Блю»:

  1. Мезофільна закваска (Dalton, Італія)
  2. Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)
  3. Культура блакитної плісняви Penicillium roqueforti ( Dalton, Італія)
  4. Культура плісняви Penicillium candidum (Dalton, Італія)
  5. Культура плісняви Geotrichum candidum (Dalton, Італія)

Рівень складності приготування: високий 

Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умови зберігання закваски в морозилці, а ферменту в холодильнику.

Вихід готового сиру: 12 % від об'єму молока

Додатково: у рецептурі використовуються пастеризовані вершки жирність 30-35% у кількості 10-12% від об'єму молока

УВАГА! У комплект входить детальна роздрукована інструкція приготування сиру «Баварія Блю» 

Перед замовленням обов'язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Усе обладнання має бути чистим і продезінфікованим. 

Удачі Вам у домашньому сироварінні!

Оксана / 25.01.2022
А как лучше пропастеризовать сливки вместе с молоком или лучше отдельно?
Администратор Светлана
Сливки пастеризуют отдельно
Бавария Блю (рецепт приготовления)
Бавария Блю (рецепт приготовления)
Бавария Блю - голубой сыр в Германии. Это мягкий сыр с корочкой из белой плесени Penicillium candidum, тело которого испещрено многочисленными глазками голубой плесени. Текстура сыра мягкая, гладкая, маслянистая. Сыр довольно жирный, хотя сущест..

Рекомендовані товари

Ви дивилися

Біла пліснява Penicillium Candidum FD PCA-1 (Хансен)

Біла пліснява Penicillium Candidum FD PCA-1 (Хансен)

Яскраво-білий штам плісняви Penicillium Candidum
110 грн.

Рекомендуємо почитати