СКЛАД: закваска + болгарська паличка + фермент + рецепт

40 грн.
Є в наявності

Сусанінський сир — це напівтвердий сир, названий на честь Івана Сусаніна, народного героя XVII століття. Сир виробляли з радянських часів, і він входив до числа популярних сирів поряд з Російським і Голландським (Гауда). У наші дні Сусанінський сир можна приготувати в домашніх умовах .

Особливості технології приготування сиру:

  • для прискорення процесу дозрівання сиру застосовується підвищена частка заквасочних культур (мезофільні культури — в 3 рази більше, ніж норма внесення, і термофільні молочнокислі палички L.bulgaricum);
  • сирне зерно промивають гарячою водою 39±1°С для зменшення кислотності і видалення залишків молочного цукру.

Для посилення вершкового смаку Сусанінського сиру можна додати телячу ліпазу, а для формування в сирі пікантної гострини використовують козячу ліпазу або овечу ліпазу.

Для захисту поверхні сиру від росту плісняви ​​слід використовувати антимікробне прозоре покриття для сиру або антимікробний агент Натамакс, термоусадочні пакети, латексне покриття або восковий сплав.

Характеристики готового сиру:

  • Країна походження: СРСР;
  • Тип сиру: напівтвердий.
  • Тип молока: з пастеризованого коров’ячого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
  • Текстура: відкрита, пластична.
  • Колір: жовтий.
  • Смак:  вершковий, з легкою кислинкою, може бути трохи пікантним
  • Термін визрівання: від 2 до 3 тижнів.

Склад комплекту для приготування сиру «СУСАНІНСЬКИЙ»:

  1. Мезофільна закваска (Dalton, Італія)
  2. Болгарська паличка LB (Алче)
  3. Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)

При покупці набору на 100 л молока мірна ложечка у ПОДАРУНОК!

Рівень складності приготування: середній

Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту – у холодильнику.

Вихід готового сиру: 10 % від обсягу молока

УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування  сиру «СУСАНІНСЬКИЙ».

 Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.

Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та  корисну рікотту або сир Брюност.

Для збільшення виходу готової рікоти та отримання її більш м'якою і бархатистою використовують спеціальну сіль для рікоти.

Успіхів Вам у домашньому сироробстві!

 

Ще не було питань.

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати