Термофільні закваски містять культури, які найбільш активні за температури від 32 до 42°С, але можуть витримати й більш високі температури нагріву (до 65°С).
Ці культури дозволяють швидко наростити кислотність сирної маси, тому вони використовуються для приготування сирів італійської групи: Моцарелла, Качаковалло, Буррата, Качотта, Страчателла. Термофільні культури також використовуються для приготування твердих сирів з високою температурою другого нагріву: Пармезану, Маасдаму, швейцарських сирів.
Термофільні закваски для сиру мають специфічний бактеріальний склад, завдяки якому вони відрізняються від заквасок інших груп. Щоб купити таку закваску, просто оберіть її на сторінці вище і натисніть "Додати в кошик".
А якщо Ви бажаєте детально розібратися, які є бактерії за що Вони відповідають, тоді рекомендуємо Вам ознайомитися зі статтею "Склад сирних заквасок" у нашому БЛОЗі.