СКЛАД: закваска + фермент + рецепт
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    100 шт.
  • Рівень складності:
    середній

25 грн.
Є в наявності

Буррата – італійський свіжий сир, який є чудовим поєднанням моцарели та вершків. Його назва походить від слова burro, що значить «вершкове масло». Кожна кулька являє собою мішечок з моцарели, наповнений начинкою. Історія виникнення буррати пов’язана з тим, що сировари не могли знайти застосування для залишків сиру моцарела, які з’являються в процесі її виробництва. Виробники вирішили подрібнити шматочки, розвести вершками, а потім загорнули у спеціальний мішечок із сирного тіста.

Сир буррата містить у своєму складі велику кількість вітамінів та мінералів. Міститься у ньому холін, необхідний для нормалізації рівню холестерину у крові. Фосфор та кальцій, на які багатий сир буррата, сприяють регенерації кісткових тканин. Також містить вітаміни групи В, які сприятливо впливають на весь організм людини, головним чином, на нервову систему.

Кулінари стверджують, що перед подаванням на стіл необхідно деякий час потримати сир за кімнатної температури, щоб він отримав свій неповторний аромат та смакові якості.

Характеристики готового сиру:

  • Країна походження: Італія;
  • Тип сиру: розсільний, напівм’який, витяжний.
  • Тип молока: з коров’ячого, козячого або овечого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
  • Текстура: шарувата, волокниста, еластична.
  • Колір: білий.
  • Смак: вершково-молочний.
  • Термін визрівання: свіжий.

Склад комплекту для приготування сиру «Буррата»:

  1. Заквашувальна культура для сиру «Буррата» (Dalton, Італія)
  2. Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)

При покупці набору на 100 л молока мірна ложечка у ПОДАРУНОК!

Рівень складності приготування: середній

Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту – у холодильнику.

Вихід готового сиру: 10-12 % від обсягу молока

Додатково: для приготування сиру «Буррата» до складу рецептури входять вершки (жирністю 15-20 % у кількості 5 % від обсягу молока), а також знадобляться гумові господарські рукавички, адже сир буде гарячим.

УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування сиру «Буррата».

Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.

Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност.

Хай Вам щастить у домашньому сироділлі!

Ще не було питань.

Буратта (рецепт приготування)
Буратта (рецепт приготування)
Буррата – італійський свіжий сир, який є чудовим поєднанням моцарели та вершків. Його назва походить від слова burro, що значить «вершкове масло». Кожна кулька являє собою мішечок з моцарели, наповнений начинкою. Кулінари стверджують, що перед подава..
..
..

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Заквасочные культуры и их виды

Заквасочные культуры и их виды

Закваски, или заквасо..

Важность КИСЛОТНОСТИ МОЛОКА в сыроделии
Про молокосвертывающие ФЕРМЕНТЫ

Про молокосвертывающие ФЕРМЕНТЫ

Свертывание молока в сыро..