СКЛАД: закваска + фермент + рецепт
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    100 шт.
  • Рівень складності:
    середній

25 грн.
Є в наявності

Сулугуні – це сир із грузинського регіону Самегрело з гострим кисломолочним смаком, який часто називають грузинською моцарелою. Дійсно, принцип виготування цих сирів здебільшого схожий: це свіжі витяжні розсільні сири групи Паста Філата.

Різновиди Сулугуні:

  • свіжий: найсмачніший, приготований напередодні. Термін реалізації такого сиру у торгівельних мережах не перевищує 5 діб;
  • твердий: такий, що визріває у розсолі. Цей Сулугуні може зберігатися до 3 місяців;
  • копчений: для збільшення терміну зберігання  і надання пікантного смаку Сулугуні закопчують протягом 10 хвилин.

Для тривалого зберігання сулугуні без замилювання поверхні сирної скоринки слід приготувати спеціальний розчин із захисною культурою.

Користь Сулугуні для організму пояснюється складом. Він містить багато цінних компонентів: вітаміни РР, D, А, С, В2, Е, залізо, фосфор, кальцій, натрій, магній та калій. Сулугуні багатий на корисні білки та незамінні амінокислоти, які добре засвоюються. Його вводять до раціону дітей, вагітних та жінок, що годують.

Характеристики готового сиру:

  • Країна походження: Грузія;
  • Тип сиру: напівтвердий, витяжний, розсільний.
  • Тип молока: з коров’ячого, козячого або овечого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
  • Текстура: щільна, еластична, пружна, шарувата.
  • Колір: білий.
  • Смак: кислий, солоний, гострий.
  • Термін визрівання: можна споживати свіжим або витримати від 2 до 45 днів..

Склад комплекту для приготування сиру «Сулугуні»:

  1. Заквашувальна культура для сиру «Сулугуні» (Dalton, Італія)
  2.  Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)

При покупці набору на 100 л молока мірна ложечка у ПОДАРУНОК!

Рівень складності приготування: середній

Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту - у холодильнику.

Вихід готового сиру: 10-12  % від обсягу молока

УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування сиру «Сулугуні».

Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.

Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност

Успіхів Вам у домашньому сироробстві!

Ще не було питань.

Сулугуні (рецепт приготування)
Сулугуні (рецепт приготування)
Сулугуні – це сир із грузинського регіону Самегрело з гострим кисломолочним смаком, який часто називають грузинською моцарелою. Дійсно, принцип виготування цих сирів здебільшого схожий: це свіжі витяжні розсільні сири групи Паста Філата. Користь Сулу..
..
..
..
..

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Способы соления сыра

Способы соления сыра

Соление - важный этап..

Важность КИСЛОТНОСТИ МОЛОКА в сыроделии
Про молокосвертывающие ФЕРМЕНТЫ

Про молокосвертывающие ФЕРМЕНТЫ

Свертывание молока в сыро..

АКТИВНАЯ и ТИТРУЕМАЯ кислотность молока

АКТИВНАЯ и ТИТРУЕМАЯ кислотность молока

Активная кислотность выра..