Універсальна форма для самопресування підходить для приготування сирів: домашній (імеретинський), качотта, горгонзолла, камамбер, бри, дор блю, халумі та інші сири, які не потребують тиску пресом. Це зручна універсальна форма для приготування м'яких та напівтвердих сирів, які виготовляються методом самопресування (тобто без додаткового тиску зверху).
Стінки форми мають невеликий нахил (2-3°) та гладку внутрішню поверхню, що забезпечує максимально легке виймання та перевертання сирної головки. На дні форми розташовані невеликі виступи (ніжки), які забезпечують відведення сироватки з-під форми (сирна головка не стикається з сироваткою, що відокремилася, навіть при знаходженні на гладкій поверхні).
Кількість молока, яка потрібна для заповнення форми – від 6 до 10 літрів.
Основні характеристики:
- верхній діаметр – 13,5 см;
- нижній діаметр -12,5 см;
- висота – 13,5 см;
- місткість – до 1,2 кг сиру;
- матеріал – харчовий пластик;
- Колір білий;
- наявність ніжок – так.
Виробник: Україна
верхний диаметр – 13,5 см;
нижний диаметр -12,5 см;
высота – 13,5 см;
вместимость - до 1,2 кг сыра.
Мітки: форма для м'якого сиру, форма для сиру, форма для сиру з пліснявою, форма для качотті, форма для халуму, форма для камамберу, форма для феті, висока форма для сиру, форма для бринзі, форма для бри