Базилік сушений - це відмінної якості листя зеленого базиліка, правильно висушене із збереженням ефірних олій та всіх корисних властивостей.
Базилік - гіркувато-терпкого смаку пряна трава, яка широко застосовується в кулінарії загалом і в сироваріння зокрема. Залежно від сорту, базилік має сильний аромат запашного перцю, лимона, гвоздики або іншого. У будь-якому випадку аромат базиліка дуже яскравий і добре відомий. Базилік містить у собі цілу криницю цінних хімічних сполук та елементів. Лише ефірної олії в листі і стеблах знаходиться не менше 1,5%.
Як і будь-яка приправа у базиліка є свої особливості використання - не додавайте його занадто багато.
Ця трава має складний смак, який розкривається поступово - спочатку відчувається гіркуватість, а потім він здається солодкуватим.
Застосування базиліка в сироробстві: можна вносити як безпосередньо в сирне зерно перед пресуванням, так і наносити на поверхню готових сирних головок. Поєднуючи базилік із зеленим барвником можна отримати сир "Зелений Песто".
Перед додаванням у сир цю спецію слід обробити: заварити окропом або прожарити на сухій сковороді і охолодити. Якщо у вашому рецепті описаний інший спосіб застосування базиліку, то слід діяти згідно з рецептом.
Сири, посипані сушеним базиліком набувають дуже цікавого пікантного смаку.
Основні характеристики:
- склад: базилик сушений
- колір зелений зовнішній
- вигляд: сухе подрібнене листя зеленого базиліка
- вага: 50 г
Термін зберігання: 12 місяців при кімнатній температурі
Виробник: Єгипет
Ще не було питань.
Мітки: Базилік сушений, сухий базилік, базилік зелений, базилік сухий, сухий зелений базилік, спеції для сироробства, спеції для сиру