СКЛАД: закваска + фермент + рецепт
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    100 шт.
  • Рівень складності:
    низький

25 грн.
Є в наявності

Фета – це сир, який у всіх асоціюється із Грецією. Традиційна фета готується з 30 % козячого молока, змішаного з овечим. Але існують варіанти і на коров’ячому молоці. Сир має солонуватий гострий смак, який виникає завдяки витримці у розсолі. Фету використовують у салатах (традиційний Грецький, Італійський), у якості начинки для піци. Ідеальними компаньйонами для сиру Фета є: оливкова олія, в’ялені помідори або перець, оливки, італійські трави та листки салату. Термін витримки Фети у розсолі не обмежений, тому це чудовий спосіб заготівлі молока у літній період на зиму.

Для тривалого зберігання сиру фета без замилювання поверхні сирної скоринки слід приготувати спеціальний розчин із захисною культурою.

Характеристики готового сиру:

  • Країна походження: Греція;
  • Тип сиру: м’який, розсільний.
  • Тип молока: з коров’ячого, козячого або овечого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
  • Текстура: кремова, крихка.
  • Колір: білий.
  • Смак: солоний, насичений, трохи гострий.
  • Термін визрівання: фету можна споживати свіжою або витримати у розсолі. Час витримки у розсолі не обмежений.

Склад комплекту для приготування сиру «Фета»:

  1. Заквашувальна культура для сиру «Фета» (Dalton, Італія)
  2. Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)

При покупці набору на 100 л молока мірна ложечка у ПОДАРУНОК!

Рівень складності приготування: низький

Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту - у холодильнику.

Вихід готового сиру: 15-17  % від обсягу молока

УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування сиру «Фета».

Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.

Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност.

Успіхів Вам у домашньому сироробстві!

Дмитро Миколайович / 19.08.2022
скажіть будь ласка, скільки закваски потрібно відміряти на 10-12л молока?
Администратор Светлана
на 10 - 12 л молока достатньо 0,15 г закваски
Иван / 16.01.2020
Сколько нужно положить в рассол хлорида кальция, чтобы фета не становилась мягко и кашистой?
Администратор Светлана
0,5 столовой ложки 30-33% раствора хлористого кальция
Фета (рецепт приготування)
Фета (рецепт приготування)
Фета – це сир, який у всіх асоціюється із Грецією. Фета – найвідоміший у світі сорт свіжого сиру. Сир фета готується з овечого або козячого молока. Але існують варіанти і на коров’ячому молоці. Має білий або кремовий колір, приємний сирний запах і кр..
..
..
Уроки сыроделия в Харькове
Уроки сыроделия в Харькове
   Попробуйте и научитесь самостоятельно готовить сыр на мастер-классах в г. Харьков        Друзья, на уроках сыроделия вас научат настоящему искусству приготовления сыра!       Это просто! ..

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Заквасочные культуры и их виды

Заквасочные культуры и их виды

Закваски, или заквасо..

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока –..

Виды форм для приготовления сыра

Виды форм для приготовления сыра

Для изготовления различны..

Способы соления сыра

Способы соления сыра

Соление - важный этап..