Фета – це сир, який у всіх асоціюється із Грецією. Традиційна фета готується з 30 % козячого молока, змішаного з овечим. Але існують варіанти і на коров’ячому молоці. Сир має солонуватий гострий смак, який виникає завдяки витримці у розсолі. Фету використовують у салатах (традиційний Грецький, Італійський), у якості начинки для піци. Ідеальними компаньйонами для сиру Фета є: оливкова олія, в’ялені помідори або перець, оливки, італійські трави та листки салату. Термін витримки Фети у розсолі не обмежений, тому це чудовий спосіб заготівлі молока у літній період на зиму.
Для тривалого зберігання сиру фета без замилювання поверхні сирної скоринки слід приготувати спеціальний розчин із захисною культурою.
Характеристики готового сиру:
- Країна походження: Греція;
- Тип сиру: м’який, розсільний.
- Тип молока: з коров’ячого, козячого або овечого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
- Текстура: кремова, крихка.
- Колір: білий.
- Смак: солоний, насичений, трохи гострий.
- Термін визрівання: фету можна споживати свіжою або витримати у розсолі. Час витримки у розсолі не обмежений.
Склад комплекту для приготування сиру «Фета»:
- Заквашувальна культура для сиру «Фета» (Dalton, Італія)
- Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)
При покупці набору на 100 л молока мірна ложечка у ПОДАРУНОК!
Рівень складності приготування: низький
Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту - у холодильнику.
Вихід готового сиру: 15-17 % від обсягу молока
УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування сиру «Фета».
Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.
Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност.
Успіхів Вам у домашньому сироробстві!