Біла пліснява Penicillium Candidum РС - це чистий (ні з чим не змішаний) штам благородної плісняви, що використовується для приготування сирів типу Камамбер, Брі, Валанс та інших. Додавати в процесі приготування сиру згідно з рецептом (технологією) конкретного сиру. Зазвичай давання пліснява використовується в поєднанні з Geotrichum Candidum.
Спочатку Geotrichum Candidum швидко поширюється поверхнею сиру і запобігає зараженню патогенними спорами, потім поверх неї виростає пухнаста біла пліснява Penicillium Candidum. Культура також запобігає розвитку мукорових грибів.
Склад: Penicillium Candidum
Дозування: на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий обсяг молока. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.
Спосіб застосування:
1 спосіб. Додати порошок плісняви разом із заквасками на самому початку приготування сиру, почекати 2-3 хвилини і ретельно перемішати.
2 спосіб. Розчинити плісняву в 50-100 мл води і побризкати за допомогою флакона-розпилювача на готові сири після посолки, перед дозріванням.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання плісняви здійснюється за негативної температури, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
- Перед застосуванням плісняви необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 12 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Igea, Італія
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Ще не було питань.
Мітки: біла пліснява Penicillium Candidum, біла пліснява для сиру, пліснява для сиру бри, пліснява для сиру камамбер, пліснява РС, закваски igea, пліснява та закваски igea, закваски Хансен, закваски та пліснява Hansen, закваски Даниско