Penicillium Roqueforti PR це культура благородної блакитної плісняви від італійського виробника для приготування таких сирів як Стілтон, Рокфор, Горгонзол, Дор Блю. Поєднуючи з Geotrichum Candidum та Penicillium Candidum, плісняву Penicillium Roqueforti використовують для виготовлення сиру Камбоцола та Баварія Блю.
Пліснява розрахована на 500 л молока за умов фермерського виробництва сирів. Конкретні рекомендації щодо технології внесення та дозування плісняви вам слід брати в рецепті або технологічній карті того сиру, який ви збираєтеся готувати (бо для кожного сиру та конкретного виду молока вони є індивідуальними).
Для формування порожнин у сирі та надання кремової консистенції необхідно додавати в молоко дріжджі Saccharomyces cerevisiae.
Для посилення смаку й аромату, формування малюнка сиру, утворення в сирі тунелів і кратерів, у яких відмінно росте блакитна пліснява, використовують додаткову культуру LEUCONOSTOC.
Склад: Penicillium roqueforti
Дозування: на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий обсяг молока. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.
Спосіб застосування: додати порошок плісняви разом із заквасками на самому початку приготування сиру, почекати 2-3 хвилини і ретельно перемішати.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання плісняви здійснюється за негативної температури, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
- Перед застосуванням плісняви необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 12 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Igea, Італія
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Рекомендуємо почитати
Делаем сыр с мытой коркой
Мягкие сыры с мытой к..
Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ
Основными условиями д..
Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ
Наиболее часто в сыре Кам..