Для виготовлення сирів із блакитною пліснявою

347 грн.
Є в наявності

Penicillium Roqueforti PR це культура благородної блакитної плісняви від італійського виробника для приготування таких сирів як Стілтон, Рокфор, Горгонзол, Дор Блю. Поєднуючи з Geotrichum Candidum та Penicillium Candidum, плісняву Penicillium Roqueforti використовують для виготовлення сиру Камбоцола та Баварія Блю.

Пліснява розрахована на 500 л молока за умов фермерського виробництва сирів. Конкретні рекомендації щодо технології внесення та дозування плісняви ​​вам слід брати в рецепті або технологічній карті того сиру, який ви збираєтеся готувати (бо для кожного сиру та конкретного виду молока вони є індивідуальними).

Для формування порожнин у сирі та надання кремової консистенції необхідно додавати в молоко дріжджі Saccharomyces cerevisiae.

Для посилення смаку й аромату, формування малюнка сиру, утворення в сирі тунелів і кратерів, у яких відмінно росте блакитна пліснява, використовують додаткову культуру LEUCONOSTOC

Склад: Penicillium roqueforti

Дозування: на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий обсяг молока. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Спосіб застосування: додати порошок плісняви разом із заквасками на самому початку приготування сиру, почекати 2-3 хвилини і ретельно перемішати.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання плісняви здійснюється за негативної температури, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
  2. Перед застосуванням плісняви ​​необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 12 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Igea, Італія

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Ирина / 06.06.2023
Флакон рассчитан на 500 л.,норма внесения 0,1 г,тогда общий вес должен быть 50 г-не стыковка ,или я не права?УТочните норму внесения на 10 л,я добавила 0,01г-плесень не проросла
Администратор Светлана
Во флаконе 5 г на 500 л молока, значит на 10 л молока необходимо 0,1 г плесени

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Делаем сыр с мытой коркой

Делаем сыр с мытой коркой

Мягкие сыры с мытой к..

Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ
Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Наиболее часто в сыре Кам..