Бревібактерії (Brevibacterium, червона пліснява) - це культура бактерій поверхневого слизу, що є ароматоутворюючими та створюють зовнішній вигляд сиру, сприяють отриманню специфічного аромату та кольору нормандських сирів та збалансованої поверхні флори. Використовуються для приготування сирів з "митою скоринкою" - Реблошон, Лімбургер, Мюнстер, Пон-Л'Евек та ін. Для цих сирів характерна волога, трохи липка скоринка від яскраво-жовтогарячого до рожево-бежевого кольору та різкого характерного запаху. Під скоринкою ховається ніжний вершковий сир.
Склад:
- Brevibacterium lines,
- Arthrobacter nicotianae,
- Geotrichum candidum.
Дозування: оригінальний пакет плісняви містить 10 D (кількість одиниць активності), цієї кількості вистачить на переробку 5000 – 10 000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої плісняви. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість плісняви в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним.
Приготування та використання розчину:
- Візьміть 0,02 г порошку бревібактерії додайте в 50 мл води (точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах)
- залиште на 12-15 годин при кімнатній температурі для розмноження бактерій;
- потім змастіть розчином поверхню сиру.
Для розпилення розчину можна використовувати флакон-розпилювач.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання бактерій здійснюється за негативної температури, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
- Перед застосуванням бактерій необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Danisco, Франція
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.






Рекомендуємо почитати
Какой сыр лучше всего делать для продажи
С каждым годом появля..
Делаем сыр с мытой коркой
Мягкие сыры с мытой к..
Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ
Основными условиями д..