Біла пліснява для м'яких козячих сирів, камамбера, бри
  • Рейтинг:
  • Модель:
    0251
  • Доступно:
    В наличии

316 грн.
В наличии

Біла пліснява Geotrichum Candidum GC - це чистий (ні з чим не змішаний) штам благородної плісняви, що використовується для приготування сирів типу Камамбер, Брі, Валансе та інших. Додавати в процесі приготування сиру згідно з рецептом (технологією) конкретного сиру. Зазвичай пліснява використовується в поєднанні з Penicillium Candidum.

Самостійно цей вид плісняви застосовується практично у всіх козячих сирах із білою пліснявою, т.к. саме цей штам дає найкращий результат із козячим молоком. Поєднання білих плісняв Penicillium Candidum та Geotricum Candidum захищає сир від інших небажаних бактерій на першому етапі дозрівання, ніби готуючи подальше вільне зростання Penicillium Candidum. Тому цвіль Geotricum Candidum іноді називають "захисною".

Для посилення смакоароматики, надання кремової консистенції та прискорення дозрівання сиру необхідно додавати в молоко дріжджі Kluyveromyces lactis або дріжджі Deberyomyces hansenii

Склад: Geotrichum Candidum

Дозування: на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий обсяг молока. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Спосіб застосування:

1 спосіб. Додати порошок плісняви разом із заквасками на самому початку приготування сиру, почекати 2-3 хвилини і ретельно перемішати.

2 спосіб. Розчинити плісняву в 50-100 мл води і побризкати за допомогою флакона-розпилювача на готові сири після посолки, перед дозріванням.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання плісняви здійснюється за негативної температури, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
  2. Перед застосуванням плісняви ​​необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 12 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Igea, Італія

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Ще не було питань.

Рекомендовані товари

Ви дивилися

Закваска для сиру МОНТАЗІО
+ РЕЦЕПТ

Закваска для сиру МОНТАЗІО

СКЛАД: закваска + фермент + рецепт
19 грн.

Рекомендуємо почитати

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока –..

Причины горечи КАМАМБЕРА

Причины горечи КАМАМБЕРА

Очень жалко, когда по..

Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ
Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Наиболее часто в сыре Кам..