- Доступно:15 шт.
До складу захисної закваски LC 4P1 входять спеціально відібрані штами Lactobacillus casei, що перешкоджають росту Clostridium ssp., таким чином запобігаючи маслянокислому бродіння в сирі.
Захисна закваска LC 4P1 є допоміжною, тому використовується у поєднанні з основними заквасками. Висока концентрація лактобактерій Lactobacillus casei сприяє прискоренню процесу розщеплення білка, зменшуючи термін витримки сиру.
ВАЖЛИВО: Не замінює основну закваску! Використовувати спільно з основною закваскою як захисна культура і прискорювач дозрівання сиру!
Склад: Lactobacillus casei
Норма витрат :
- М'який сир: 1 dos 100 літрів молока
- Напівтвердий сир: 1 dos на 100 літрів молока
- Твердий сир: 1 dos на 100 літрів молока
Оптимальна температура для зростання: 25-45 ° С
Вид закваски: захисна (на посилання відкриються всі захисні закваски).
Найближчі АНАЛОГИ: Захисна закваска LPRA (Сакко)
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 10 doses (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Sacco System (Сакко, Італія)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Когда будет защитная закваска больше одной дозы?
Мітки: Захисна закваска з прискорювачем Lyofast Lactobacillus casei LC 4 P1, прискорювач для дозрівання сиру, закваска Сакко, закваска для сиру Сакко, захисна закваска для сиру, прискорювач дозрівання сиру купити Україна