Овеча ліпаза (ягняча ліпаза, ліпаза вівцева) сприяє більш гострому і вираженому смаку сиру, типовий для Пекорино Романо, з тривалим неймовірним приємним післясмаком.
Ліпаза овеча - це ферментний препарат, який одержують із залоз у підстави мов ягняти. Ці специфічні ферменти модифікують молочні жири, виділяючи як жирні кислоти короткого, так і довголанцюгового зв'язку. Існують 3 ступеня вираженості зазначених смакоароматичних змін: легка, середня та сильна. У нашому БЛОЗі ви можете детальніше ознайомитися про значення ліпази в сироробстві.
Щоб отримати смак і запах сиру відповідно до цих ступенів виразності, овечу (ягнячу) ліпазу вносять на 100 л молока в таких кількостях: 2...3; 4...7; 8...10 грамів.
Норма витрати: щоб отримати відповідний смак та запах сиру, вівцеву ліпазу вносять у таких кількостях: 2...5 г на 100 л молока.
Мірна ложечка в комплект не входить! Мірну ложечку можна придбати окремо разом із таблицею з дозування.
Спосіб застосування:
- Для виготовлення розчину потрібно 50...100 масових частин води на 1 масову частину препарату (незалежно від виду);
- Розчинити потрібну кількість препарату в кип'яченій воді кімнатної температури;
- Вилити отриманий розчин у сироварну ванну, ретельно перемішати близько 2 хв. Невикористані розчини препарату не зберігайте.
- Ліпаза вноситься в сироварну ванну після бактеріальної закваски і ДО молокозгортального ферменту
Вплив вівцевої ліпази на дозріваючий сир буде тим ефективнішим, чим вища температура дозрівання. Якщо сир дозріває за найвищих допустимих температур, ефект поліпшення смакоароматичних показників та прискорення дозрівання (до 50%) буде максимальним.
Вівцева ліпаза може бути використана спільно з телячої ліпазою. У такому разі можна отримати нюанси різних уподобань.
Варіанти для замовлення: 1 г; 10 г; 50 г
Умови зберігання: при температурі -18ºС.
Термін зберігання: 12 місяців. Продукт, використаний після закінчення терміну придатності, не надає шкідливого впливу, лише трохи знижується його активність.
Виробник: Сaglificio Clerici S.p.A. Італія
УВАГА! При роботі з ферментними препаратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Транспортування ферментних препаратів може проводитися за нерегульованої температури протягом 2 тижнів без ризику зменшення активності.
Спасибо
Мітки: ліпаза овеча, ліпаза з ягняти, ліпаза ягняча, купити ліпазу для сироробства в Україні, ліпаза для сиру, ліпаза вівцева, закваска для сиру, підсилювач смаку для сиру, ароматизатор для сиру, ароматизатор сиру, ароматизатор для сироробства