Закваска для м'яких, напівтвердих та твердих сирів (на 200 л та 1000 л)
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    15 шт.
  • Ароматоутворювальна здатність:
    середнє
  • Газоутворювальна здатність:
    середнє

161 грн.
Є в наявності

Мезофільно-термофільна закваска RM 32/RM34 – це ліофілізована бактеріальна заквасочна культура прямого внесення. Ця закваска призначена для виробництва твердих і напівтвердих сирів, у тому числі Чеддера, Едама, Гауди, а також підходить для сирів із високою температурою другого нагрівання. Бактеріальна культура є надзвичайно ефективною для стримування небажаної гіркоти при дозріванні сирів.

Закваски RM 32 та RM 34 - ротаційні.

За допомогою закваски RM 32 / RM 34 можна приготувати такі сири: КачоттаРосійськийПошехонськийБелпер КноллеМармуровийФетаРобіола та багато інших. Культура також підходить для домашнього кисломолочного сиру.

Урізноманітнити смаки сирів приготовлених на заквасці МА 4001 допоможуть ліпази: теляча ліпазакозяча ліпазаовеча ліпаза та додавання ароматутворювальних культур: FLAV 54, LH-100.

Склад: 

  • Lactococcus lactis subsp. lactis;
  • Lactococcus lactis subsp. cremoris;
  • Lactococcus lactis subsp. lactis (біоряд diacetylactis);
  • Streptococcus salivarius subsp. thermophilus.

Рекомендоване дозування:

  • для сиру Чеддер – норма витрати однієї упаковки від 650 до 1000 літрів молока
    для сирів типу Едама, Гауди – від 800 до 1300 літрів молока
    для інших напівтвердих сирів – 1 пакет на об'єм до 650 літрів молока.

Тип закваски: мезофільно-термофільна (на посилання відкриється список мезофільно-термофільних заквасок).

Найближчі АНАЛОГИ:

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 200 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 50 DCU (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої закваски. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски ​​в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Danisco France SAS (Франція)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Марія / 04.10.2022
Замовляла у вас ось цю закваску: "Мезофильно-термофильная закваска MA 4001 CHOOZIT Даниско, 25 DCU" там у вас на сайті є дозування для неї. Копіюю текст: Рекомендуемая дозировка:

простокваша, творог – 1/64 ч.л. или 0,05 г на 1-2 л молока;
сметана – 1/64ч.л. или 0,07 г на 1 л сливок.
полутвердые и мягкие сыры - 0,15 г (1/32 ч.л.) на 10 литров молока


Тут вище ви рекомендували для качоти на 10 л 0,07 гр. Якщо ви там ще вище пишите що ця закваска аналог: "Мезофильно-термофильная закваска RM 32 (RM 34) является аналогом закваски МА 4001" То яку кількість все-таки використовувати на 10 літрів молока?
Администратор Светлана
Мезофильно-термофильная закваска RM 32 (RM 34) Даниско является наиболее близким аналогом мезофильно-термофильной закваске MA 4001 CHOOZIT Даниско по составу, а активность закваски и соответственно норма внесения разные.
Светлана / 16.12.2021
Скажите пожалуйста ,чем отличается эта закваска от закваски МА 4001Даниско?
Администратор Светлана
Мезофильно-термофильная закваска RM 32 (RM 34) является аналогом закваски МА 4001
Наталія / 22.08.2021
Скажіть, будь ласка, яка температура внесення закваски в молоко (зокрема для Качотти) ?
Администратор Светлана
При внесении в молока закваска должна быть комнатной температуры
Наталія / 16.08.2021
Скажіть, будь ласка, скільки грамів цієї закваски потрібно на 10 л молока для виготовлення Качотти?
Администратор Светлана
Норма внесения на 10 л молока составляет 0,07 гр

Рекомендовані товари

Мітки: мезофільно-термофільна закваска RM 32 (RM 34), мезо-термофільна закваска Danisco, мезотермофільна закваска Даниско, закваски Даниско в Україні, купити закваски Даниско в Україні, закваски Danisco в Україні

Рекомендуємо почитати

Заквасочные культуры и их виды

Заквасочные культуры и их виды

Закваски, или заквасо..

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Особенности мезофильных и термофильных заквасок
ПОРОКИ СЫРНОЙ КОРКИ

ПОРОКИ СЫРНОЙ КОРКИ

Сырная корка является..