- Доступно:15 шт.
- Ароматоутворювальна здатність:середнє
- Газоутворювальна здатність:середнє
Мезофільно-термофільна закваска RM 32/RM34 – це ліофілізована бактеріальна заквасочна культура прямого внесення. Ця закваска призначена для виробництва твердих і напівтвердих сирів, у тому числі Чеддера, Едама, Гауди, а також підходить для сирів із високою температурою другого нагрівання. Бактеріальна культура є надзвичайно ефективною для стримування небажаної гіркоти при дозріванні сирів.
Закваски RM 32 та RM 34 - ротаційні.
За допомогою закваски RM 32 / RM 34 можна приготувати такі сири: Качотта, Російський, Пошехонський, Белпер Кнолле, Мармуровий, Фета, Робіола та багато інших. Культура також підходить для домашнього кисломолочного сиру.
Урізноманітнити смаки сирів приготовлених на заквасці МА 4001 допоможуть ліпази: теляча ліпаза, козяча ліпаза, овеча ліпаза та додавання ароматутворювальних культур: FLAV 54, LH-100.
Склад:
- Lactococcus lactis subsp. lactis;
- Lactococcus lactis subsp. cremoris;
- Lactococcus lactis subsp. lactis (біоряд diacetylactis);
- Streptococcus salivarius subsp. thermophilus.
Рекомендоване дозування:
-
для сиру Чеддер – норма витрати однієї упаковки від 650 до 1000 літрів молока
для сирів типу Едама, Гауди – від 800 до 1300 літрів молока
для інших напівтвердих сирів – 1 пакет на об'єм до 650 літрів молока.
Тип закваски: мезофільно-термофільна (на посилання відкриється список мезофільно-термофільних заквасок).
Найближчі АНАЛОГИ:
- Мезофільно-термофільна газоутворююча закваска (Далтон)
- Універсальна фермерська закваска MA 4001 (Даніско)
- Мезофільно-термофільна закваска ХМТ-3 (Хансен)
- Мезофільно-термофільна закваска DCC-260 (Хансен)
- Мезофільно-термофільна закваска DHC (Алче)
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 200 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 50 DCU (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої закваски. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Danisco France SAS (Франція)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
простокваша, творог – 1/64 ч.л. или 0,05 г на 1-2 л молока;
сметана – 1/64ч.л. или 0,07 г на 1 л сливок.
полутвердые и мягкие сыры - 0,15 г (1/32 ч.л.) на 10 литров молока
Тут вище ви рекомендували для качоти на 10 л 0,07 гр. Якщо ви там ще вище пишите що ця закваска аналог: "Мезофильно-термофильная закваска RM 32 (RM 34) является аналогом закваски МА 4001" То яку кількість все-таки використовувати на 10 літрів молока?
Мітки: мезофільно-термофільна закваска RM 32 (RM 34), мезо-термофільна закваска Danisco, мезотермофільна закваска Даниско, закваски Даниско в Україні, купити закваски Даниско в Україні, закваски Danisco в Україні