- ...
- Головна
- Спеції та квіти для сиру
Лаванда сушена
-
Рейтинг:
- Модель:0126
- Доступно:25 шт.
Лаванда - це спеція з приголомшливим виразним ароматом квітучого лугу. Традиційно застосовується в парфумерії та кулінарії для створення неповторних смаків і ароматів.
У кулінарії використовують сушені квіти і лавандову олію. Лаванду, як пряність, часто використовують у національній французькій, італійській та іспанській кухнях. Страви, приправлені лавандою, моментально набувають характерного аромату. Квітки лаванди використовують як натуральний ароматизатор під час виготовлення деяких дорогих м'ясних і ковбасних виробів. Головна користь лаванди полягає в тому, що в разі регулярного вживання рослини в їжу зміцнюється імунітет, а організм людини стає менш вразливим до різних вірусів і застудних захворювань.
Цікаво, що під час копчення виробів, лаванда разом із ягодами ялівцю додається до тліючої тирси.
Застосування лаванди в сироварінні: можна використовувати як шляхом прямого внесення в сирне зерно перед пресуванням, так і шляхом нанесення на поверхню готової головки сиру.
Для закріплення спецій, трав і квітів на поверхні твердих і напівтвердих сирів слід використовувати їстівний клей (антигрибкове клейове покриття).
Увага! Перед додаванням у сир лаванду потрібно прожарити на сухій пательні та охолодити. Якщо ви готуєте сир за конкретним рецептом, де використовується лаванда, то слід діяти за вашим рецептом.
Основні характеристики:
- склад: квіти сушеної лаванди
- колір: бузковий із зеленим
- зовнішній вигляд: сухі квіти лаванди
- вага: 50 г
- термін зберігання: 12 місяців за кімнатної температури
Виробник: Україна
Ще не було питань.