Зернистий сир у вершках (рецепт приготування)

Зернистий сир – різновид сиру зниженої жирності. Займає проміжне місце між звичайним сиром і твердим сиром, тому що являє собою сирне зерно, змішане з трохи підсоленими вершками. Може використовуватися як самостійна страва, а також для приготування різних салатів.

ІНГРЕДІЄНТИ:

ІНВЕНТАР ТА ОБЛАДНАННЯ:

РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Нагрійте домашнє пастеризоване молоко до 37º С. З технологією пастеризації молока в домашніх умовах можна ознайомитися тут. Коли молоко нагрілося, влийте у нього розчинений у воді хлористий кальцій. Посипте закваску на поверхню молока, дайте постояти 3-4 хвилини, щоб порошок увібрав вологу, потім ретельно перемішайте, розподіляючи по всьому об’єму молока.

2. Розчиніть фермент у 50 мл води. Додайте розчин ферменту, постійно помішуючи рухами зверху-вниз, щоб максимально розподілити його по всьому об’єму молока. Залиште на 35-40 хвилин.

3. Проведіть тест на чисте відділення. Якщо згусток не достатньо щільний, залиште ще на 10-15 хвилин.

4. Наріжте згусток на кубики зі стороною 1 см уздовж і поперек, горизонтально і вертикально. Залиште у спокої на 10 хвилин.

5. Потім повільно та обережно помішуйте сирне зерно протягом наступних 25 хвилин, підтримуючи температуру 37-39° С. Занадто великі шматочки з дна каструлі розрізайте ножем. Подрібнюйте сирне зерно ножем до розміру 7-8 мм.

6. Промиваємо сирне зерно. Для цього відкидаємо його на мілкий друшляк або сито і обмокуємо декілька разів у очищеній воді кімнатної температури.

7. Даємо повністю стекти воді з сирного зерна. Трохи просушуємо його.

8. Підготовлюємо вершки. Додаємо у вершки 1/2 – 1 ч.л. (за смаком) мілку сіль і перемішуємо до повного розчинення.

9. Промите та просушене зерно опускаємо у підсолені вершки, обережно перемішуємо і залишаємо у холодильнику на 2-6 годин. Коли вийде час, ваш зернистий сир у вершках готовий до вживання.

   Всі інгредієнти та обладнання для приготування Зернистого сиру у вершках можна купити в інтернет-магазині «ДОМАШНІЙ ГАСТРОНОМ».

Успіхів Вам у домашньому сироробстві!

04.03.2018

Для даного рецепту вам може стати в нагоді: