- Доступно:100 шт.
- Рівень складності:низький
Осетинський сир – національна страва осетинської кухні, належить до розсільних сортів. До характерних рис цього продукту належить кислуватий смак із солоною та гострою, навіть іноді гіркою ноткою. Цей сир має досить щільну, але при цьому ламку консистенцію. Якщо відрізати шматочок осетинського сиру, то на зрізі можна помітити глазки різної форми. Цей продукт не має скоринки і йому притаманний білий колір, може бути з жовтим відтінком.
Корись осетинського сиру обумовлена наявністю вітамінів та мінералів. Цей продукт рекомендовано вживати людям, які зазнають важкого фізичного та розумового навантаження. Є в цьому продукті велика кількість вітамінів групи В, які сприятливо впливають на діяльність нервової системи, що, в свою чергу, допомагає позбутися безсоння, втоми та стресу. Також до складу цього продукту входить вітамін А, необхідний для гостроти зору, а також він покращує діяльність шкіри. При регулярному споживанні осетинського сиру можна помітити значне покращення стану кісток, зубів, волосся, шкіри та нігтів.
Найчастіше осетинський сир використовують для приготування національної випічки. Крім цього, він входить до складу рецептів салатів, запіканок, закусок і т.п. Красивий вигляд осетинського сиру можна отримати у спеціальних формах сиродільницях.
Характеристики готового сиру:
- Країна походження: Республіки Південна та Північна Осетії;
- Тип сиру: м’який, розсільний.
- Тип молока: з коров’ячого, козячого або овечого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
- Текстура: щільна, ламка, на зрізі є сирні глазки.
- Колір: білий.
- Смак: кисломолочний, солоний.
- Термін визрівання: свіжий сир.
Склад комплекту для приготування «Осетинського сиру»:
1. Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)
Рівень складності приготування: низький
Термін зберігання комплекту: у холодильнику протягом 6 місяців
Вихід готового сиру: 15-17 % від обсягу молока
УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування «Осетинського сиру».
Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.
Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност
Хай Вам щастить у домашньому сироділлі!
Подскажите, а закваску йогурт нельзя рассыпать по молоку, имеено лучше готовый йогурт?!
Интересует закваска Dalton, она приходит очень большая упаковка,? Вы её фасуете? , почему она продаётся только под конкретными рецептами сыра?!
Спасибо большое за ответ
Закваски фирмы Dalton можно приобрести от 50 л до 200 л молока. В интернет-магазине "Дом-гастроном" они представленны в ассортименте: мезофильная негазообраующая, мезофильная газообразующая, термофильная и т.д. Из одного вида закваски можно приготовить от 5-ти наименований разных сыров. Так же данные закваски используются в пробных наборах.
Для новичков, которые приобретают пробные наборы, в описании состава комплекта имеются ссылки-перехода на ту закваску, которая используется. Таким образом, попробовав приготовить конкретный вид сыра, в дальнейшем пользуясь подсказками сайта, а именно ссылками перехода, можно самостоятельно выбирать закваски и готовить из них широкий ассортимент сыров.
Мітки: Закваска для осетинського сиру, приготувати осетинський сир, домашній осетинський сир, купити закваску для осетинського сиру, рецепт осетинського сиру, італійські закваски, закваски Даніско, закваски Далтон, закваски Danisco