До комплекту входить закваска, фермент та інструкція приготування
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    100 шт.
  • Рівень складності:
    середній

24 грн.
Є в наявності

Банон - м’який французький сир із козячого молока (іноді із суміші козячого та овечого, але з переважанням козячого) родом із Альп Верхнього Провансу. Назву сиру дало мальовниче середньовічне містечко, розташоване на висоті 800 м між плато Контадур та горою Люр.

Головка сиру має дископодібну форму діаметром 6-7 см, товщиною 2,5-3 см і вагою близько 90-120 г. Листя каштану (рідше винограду), в яке загортається сир, надає йому свої таніни та ефірні олії, які зберігають вологість сиру і розвивають його неповторний смак та аромат.

Визрівання Банону триває для молодих сирів близько двох тижнів, для напівзрілих – від чотирьох до п’яти тижнів, для зрілих – від шести до восьми тижнів.

Банон має суху скоринку солом’яного кольору з легким шаром сіро-блакитної цвілі і м’яку серединку, яку можна їсти ложкою.

Характеристики готового сиру:

  • Країна походження: Франція;
  • Тип сиру: м’який.
  • Тип молока: з козячого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
  • Текстура: кремова, м’яка.
  • Колір: солом’яний.
  • Смак: вершковий, кремовий, гострий у витриманого сиру.
  • Термін визрівання: від 2 до 8 тижнів.

Склад комплекту для приготування сиру «Банон»:

  1. Заквашувальна культура для сиру «Банон» (Dalton, Італія)
  2. Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)

Рівень складності приготування: середній

Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту – у холодильнику.

Вихід готового сиру: 15-17 % від обсягу молока

Додатково: для визрівання сиру буде необхідне каштанове та виноградне листя, горілка

УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування сиру «Банон».

Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.

Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност

Хай Вам щастить у домашньому сироділлі!

Ще не було питань.

Банон (рецепт приготування)
Банон (рецепт приготування)
Банон - м’який французький сир із козячого молока (іноді із суміші козячого та овечого, але з переважанням козячого) родом із Альп Верхнього Провансу. Назву сиру дало мальовниче середньовічне містечко, розташоване на висоті 800 м між плато Контадур т..

Рекомендовані товари

Мітки: Закваска для сиру БАНОН, сир Банон рецепт приготування, як зробити сир Банон, купити закваску для сиру Банон, закваски для сиру за низькими цінами, низькі ціни на закваски, італійські закваски, закваски Даніско, закваски Далтон, закваски Danisco

Рекомендуємо почитати

Почему не образуется сырный сгусток? Причины.
Специи и приправы в сыроделии
СОЗРЕВАНИЕ МОЛОКА при производстве сыра

СОЗРЕВАНИЕ МОЛОКА при производстве сыра

Главная цель созревания&n..

АКТИВНАЯ и ТИТРУЕМАЯ кислотность молока

АКТИВНАЯ и ТИТРУЕМАЯ кислотность молока

Активная кислотность выра..