- Доступно:12 шт.
- Ароматоутворювальна здатність:высокая
- Кислотоутворювальна здатність:высокая
Термофільна закваска ТСС-20 використовується у виготовленні твердих та напівтвердих сирів з козиного та коров'ячого молока з високою температурою другого нагрівання. На відміну від інших термофільних заквасок, ця закваска сприяє більш активному та швидкому підвищенню кислотності сироватки.
Закваска TCC-20 має хорошу вологоутримуючу здатність, забезпечує високий вихід готового продукту. Прекрасно підходить для сирів групи Pasta Filata: Моцарелли, Буррат, Сулугуні, Страчателла.
Культура ТСС-20 застосовується для утворення вираженого сирного смаку. Знижує потемніння витяжних сирів під час плавлення.
Склад:
- Lactobacillus Helveticus
- Streptococcus Thermophilus
Вид закваски: термофільна (за посиланням відкриються всі термофільні закваски).
Найближчі АНАЛОГИ: Термофільна закваска TH BR (Алче)
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 50 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (8 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій гранульованій формі (закваски Chr. Hansen (Хансен) випускаються у вигляді гранул).
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Chr. Hansen (Данія)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Підкажіть, яка найкраща для домашнього сиру?
І чи є у вас сичужний фермент?
Якщо потрібна універсальна закваска для домашнього приготування сиру, то найкращий вибір - це мезофільно-термофільна закваска МА 4001 .
Є великий вибір ферментів в каталозі https://dom-gastronom.com.ua/uk-ua/fermenty-dlya-syra/
Для качотты лучше подобрать ТА 52 (Даниско), ТА 60 (Даниско), STI 12 (Хансен)
Мітки: Термофільна закваска TCC-20 Хансен в Україні, купити термофільну закваску Хансен в Україні, термофільна закваска з хельватикусом купити Україна, купити закваски Хансен в Україні, закваски Хансен Україна, закваски Hansen Україна