Для елітних витриманих сирів

85 грн.
Є в наявності

Мезофільно-термофільна закваска EM (Biochem Lactoferm) чудово підходить для елітних сирів з високою температурою другого нагрівання: Швейцарські сири, Пармезан, Грюйєр, Тет-де-Муан, Емменталь, Альпійський, Драй Джек, Маасдам та ін. Багато перевірених рецептів у нашому КАТАЛОЗІ.

У складі культури присутні бактерії Lactobacillus helveticus та Lactobacillus lactis, які сприяють покращенню аромату сирів. Має більш високий рівень протеолітичної активності, ніж чисто мезофільні культури, що сприяє поліпшенню аромату напівтвердих і твердих сирів.

Для отримання сирів з великими очками закваску EM (Biochem Lactoferm) слід використовувати спільно з пропіоновими бактеріями, які дадуть сиру характерний солодкуватий смак, красиві великі вічка та приємний аромат. 

Температура сквашування: 34 ° С (діапазон температури 32-35 ° С)

Склад: 

  • Lactococcus lactis subsp. lactis;
  • Lactococcus lactis subsp. cremoris;
  • Streptococcus salivarius subsp. Thermophilus;
  • Lactobacillus Helveticus;
  • Lactobacillus delbrueckii subsp. Lactis.

Тип закваски: мезофільно-термофільна (на посилання відкриється список мезофільно-термофільних заквасок).

Найближчі АНАЛОГИ:

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 10 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (8 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі. 
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Biochem Lactoferm, Італія

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Ще не було питань.

Рекомендовані товари

Ви дивилися

Блакитна пліснява Penicillium Roqueforti PV (Даніско)

Блакитна пліснява Penicillium Roqueforti PV (Даніско)

Надає сиру терпкий смак та вершкову консистенцію
137 грн.
Мікробіальний фермент "Валірен 2250 Гранулар" (Туреччина)

Мікробіальний фермент "Валірен 2250 Гранулар" (Туреччина)

Фермент для виробництва м'яких, напівтвердих та твердих сирів
96 грн.

Рекомендуємо почитати

Липаза в сыроделии

Липаза в сыроделии

Начинающие сыроделы ч..

Факторы влияющие на образование ГЛАЗКОВ в сыре
Лизоцим против вспучивания сыра

Лизоцим против вспучивания сыра

Для предотвращения вспучи..