- Доступно:7 шт.
- Ароматоутворювальна здатність:высокая
- Газоутворювальна здатність:высокая
- Кислотоутворювальна здатність:высокая
Мезофільно-термофільна газоутворююча закваска призначена для виготовлення м'яких (розсольних), напівм'яких та напівтвердих сирів. Це аналог універсальної фермерської закваски, яка пристосована для виготовлення сиру та молочних продуктів. Якщо ви початківець сиророб, то ця закваска - найкращий вибір. Вона володіє високими ароматоутворюючими та газоутворюючими здібностями.
За допомогою цієї закваски ви зможете приготувати в домашніх умовах такі сири як Мармуровий, Качотта, П'яна коза, Морб'є, Белпер Кнолле та багато інших, а також виходить чудовий домашній сир.
Склад:
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Lactococcus lactis subsp. lactis var. diacetylactis
- Leoconostos mesenteroides subsp. Cremoris
- Streptococcus thermophilus
Норма витрати: 0,15 г закваски для виготовлення сиру із 10 л молока. Для зручного дозування закваски можете придбати мірну ложечку разом із таблицею з дозування.
Температура інкубації: 26-37 °С
Тип закваски: мезофільно-термофільна (на посилання відкриється список мезофільно-термофільних заквасок).
Найближчі АНАЛОГИ:
- Мезофільно-термофільна закваска MA 4001 25 dcu (Даніско)
- Мезофільно-термофільна закваска RM 32/RM 34 (Даніско)
- Мезофільно-термофільна закваска ХМТ-3 (Хансен)
- Мезофільно-термофільна закваска DCC-260 (Хансен)
- Мезофільно-термофільна закваска DHC (Алче)
Дозування: кількість закваски для внесення необхідно вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Також слід звірятись із рецептом конкретного сиру.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям її необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 12 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Dalton (Італія)
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Мітки: Мезофільно-термофільна закваска, мезотермофільна закваска для сиру, мезо-термофільна закваска, мезотермофільна культура, закваска мезотермофільної культури, італійська закваска для сиру, закваска для твердого сиру, закваска для м'якого сиру