- Доступно:5 шт.
Ароматообразующая термофільна закваска LH 100 застосовується як допоміжна культура для сироробства, що підсилює смако-і ароматоутворення в процесі дозрівання твердих і напівтвердих сирів.
Закваска LH100 надає молочному продукту яскраво вираженого сирного, пряного смаку і аромату. Маскує сторонні присмаки, створює підвищений рівень амінокислот.
Традиційно LH 100 додають у молоко разом з іншими заквасками під час виготовлення таких сирів, як Емменталь, Маасдам, Грюйер та інші. Закваску LH 100 можна поєднувати з будь-якою іншою закваскою. Використовуючи різні закваски у поєднанні з LH 100 ви щоразу отримуватимете новий смак сиру.
ВАЖЛИВО: Не замінює основну закваску! Використовувати разом із основною закваскою для посилення аромату сиру.
Склад:
- Lactobacillus delbrueckii subsp.lactis,
- Lactobacillus helveticus
Розрахунок норми внесення закваски: якщо ви придбали закваску на 5000 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.
Вид закваски: ароматоутворююча (за посиланням відкриються всі ароматоутворюючі закваски).
Найближчі АНАЛОГИ:
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Danisco France SAS (Франція)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Ещё интересно для Сулугуни и Моцареллы разные закваски лучше использовать?! Или читать в составе закваске рекомендации для сыров Раsta filate и этого будет достаточно .
Ваши рекомендации...большое спасибо
Если в характеристике на заквасочную культуру указано, что для сыров типа Pasta Filata, то данную закваску можно применять для сулугуни и моцарелла.
Какая дозировка на 10л молока?
Планирую добавлять в закваску Далтон (для качотты) с таким составом:
- Lactococcus lactis subsp. lactis,
- Lactococcus lactis subsp. cremoris,
- Lactococcus lactis subsp. lactis var. Diacetylactis,
- Streptococcus thermophilus
На 10 л молока необходимо 0,01 гр ароматообразующей закваски LH
Данная закваска является вспомогательной и совместима со всеми основными заквасками.
Мітки: Ароматоутворююча закваска Даниско, термофільна закваска Даниско, закваска LH 100 Даниско, купити бактерії хельветикус, купити закваски Даниско в Україні, закваски для сиру Даниско в Україні, купити закваски Danisco в Україні