Для вираженого пікантного смаку

18 грн.
Є в наявності

Козяча ліпаза дає сильний яскраво виражений пікантний смак, схожий на смак італійського сиру Проволоне. Дуже помітний аромат козячого молока.

Ліпаза козяча - це ферментний препарат, який виробляють із під'язикових залоз козенят у суміші з хлоридом натрію та сухою молочною сироваткою. Її дія полягає у розщепленні великих молекул молочного жиру на молекули з короткими та середніми ланцюгами, які в основному формують характерний смак зрілого сиру. У нашому БЛОЗі ви можете детальніше ознайомитися про значення ліпази в сироробстві.

Норма витрати: щоб отримати відповідний смак та запах сиру, козячу ліпазу вносять у таких кількостях: 2...5 г на 100 л молока.

Мірна ложечка в комплект не входить! Мірну ложечку можна придбати окремо разом із таблицею з дозування.

Спосіб застосування:

  1. Для виготовлення розчину потрібно 50...100 масових частин води на 1 масову частину препарату (незалежно від виду);
  2. Розчинити потрібну кількість препарату в кип'яченій воді кімнатної температури;
  3. Вилити отриманий розчин у сироварну ванну, ретельно перемішати близько 2 хв. Невикористані розчини препарату не зберігайте.
  4. Ліпаза вноситься в сироварну ванну після бактеріальної закваски і ДО молокозгортального ферменту

Вплив козячої ліпази на дозріваючий сир буде тим ефективнішим, чим вища температура дозрівання. Якщо сир дозріває за найвищих допустимих температур, ефект поліпшення смакоароматичних показників та прискорення дозрівання (до 50%) буде максимальним.

Козяча ліпаза може бути використана спільно з телячої ліпазою. У такому разі можна отримати нюанси різних уподобань.

Варіанти для замовлення: 1 г; 10 г; 50 г

Умови зберігання: при температурі -18ºС.

Термін зберігання: 12 місяців. Продукт, використаний після закінчення терміну придатності, не надає шкідливого впливу, лише трохи знижується його активність.

Виробник: Сaglificio Clerici S.p.A. Італія

УВАГА! При роботі з ферментними препаратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Транспортування ферментних препаратів може проводитися за нерегульованої температури протягом 2 тижнів без ризику зменшення активності.

Инна / 10.10.2020
Подскажите , пожалуйста, сколько нужно липазы для пикатного вкуса на 6 литров молока? Спасибо
Администратор Светлана
В среднем 0,36 - 0,5 г на 6 л молока
Наталия / 25.01.2020
День добрый подскажите при приготовлении йогурта улучшиться ли вкус??! Спасибо
Администратор Светлана
Данная липаза в готовом йогурте даст аромат козьего молока. Но учитывайте норму внесения, что для свежих сыров и кисломолочной продукции липазу добавляют в большей концентрации, чем в сыры с выдержкой.
Фета (рецепт приготування)
Фета (рецепт приготування)
Фета – це сир, який у всіх асоціюється із Грецією. Фета – найвідоміший у світі сорт свіжого сиру. Сир фета готується з овечого або козячого молока. Але існують варіанти і на коров’ячому молоці. Має білий або кремовий колір, приємний сирний запах і кр..
Мраморный сыр (рецепт приготовления)
Мраморный сыр (рецепт приготовления)
Мраморный сыр — это полутвердый сыр, который готовят на основе коровьего молока. Мраморный сыр имеет недолгую историю. Появился он на прилавках советских магазинов в 80-х годах прошлого века и стал стремительно приобретать популярность сред..
Российский сыр (рецепт приготовления)
Российский сыр (рецепт приготовления)
Российский сыр - самый распространенный и производимый вид сыра на территории СНГ. Это невареный прессованный сыр с ажурным рисунком, который создается благодаря особой технике обсушки сырного зерна, в результате которой между зернышками об..
Манчего (рецепт приготовления)
Манчего (рецепт приготовления)
Манчего - это твердый испанский сортам. Манчего производится в регионе Ла-Манча исключительно из цельного молока овец местной породы. Головка сыра Манчего несколько напоминает бочонок и весит около 2 кг. Ее диаметр составляет около 25 ..
Чешир (рецепт приготовления)
Чешир (рецепт приготовления)
Чешир - это один из старейших британских сыров. Рыжий Чешир, подкрашенный аннато в глубокий оранжевый цвет, производился и продавался путешественникам в холмах Северного Уэлльса. Сыр окрашивали в оранжевый, чтобы подчеркнуть, что он сд..

Рекомендовані товари

Мітки: ліпаза, ліпаза для сиру, ліпаза козяча, козяча ліпаза, фермент для сиру, закваска для сиру, підсилювач смаку для сиру, ароматизатор для сиру, ароматизатор сиру, ароматизатор для сироробства

Рекомендуємо почитати

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Липаза в сыроделии

Липаза в сыроделии

Начинающие сыроделы ч..

Чеддеризация сырной массы

Чеддеризация сырной массы

Чеддеризацией называется ..