Ціле насіння пажитника

58 грн.
Є в наявності

Пажитник (хельба, шамбала, фенугрек, чаман) - це спеція, що має яскравий аромат і використовується не тільки в кулінарії, а й у народній медицині.

Насіння пажитника має ромбічну форму, воно дрібне, завдовжки близько 4 мм. Колір коричнево-жовтий або червонуватий. Аромат пряний.

Пажитник традиційно входить до складу сумішей прянощів із куркуми, хмелі-сунелі, аджики. 

Дуже популярне застосування насіння пажитника в сироварінні, наприклад рецепт приготування сиру «Робіола» з пажитником

Середня норма внесення пажитника в сир: 6 - 10 гр на 1 кг готового сиру

Спосіб попередньої обробки: пажитник перед внесенням до сиру можна попередньо залити окропом і залишити на 30 - 60 хвилин для набухання. НЕ МОЖНА пажитник обсмажувати на пательні або прожарювати в духовці. У такому випадку насіння набуде гіркоти. 

Основні характеристики: 

  • склад: насіння пажитника
  • колір: коричнево-жовтий 
  • зовнішній вигляд: насіння ромбічної форми 
  • фракція: 4х4 мм 
  • термін зберігання: 24 місяці за кімнатної температури.
  • вага: 100 г 

Виробник: Індія

Ще не було питань.

Робіола з пажитником (рецепт приготування)
Робіола з пажитником (рецепт приготування)
Робіола – це італійський сир із різновиду свіжих сирів, яких в Італії нараховують доволі багато. Існують 2 версії походження назви даного сиру. За першою версією сир назвали rubeole, тобто «червоний», оскільки у дозрілого сиру скоринка набуває червон..
Качотта (рецепт приготовления)
Качотта (рецепт приготовления)
Качотта - это итальянский полутвердый сыр с закрытой текстурой (без глазков). Качотта - достаточно популярный на своей родине сыр, его готовят в Италии повсеместно, используя различные сорта молока, а также дополняя различными добавками. В резул..
Качотта в винной корке (рецепт приготовления)
Качотта в винной корке (рецепт приготовления)
Качотта - это итальянский полутвердый сыр с закрытой текстурой (без глазков). Качотта - достаточно популярный на своей родине сыр, его готовят в Италии повсеместно, используя различные сорта молока, а также дополняя различными добавками. В резул..
..
..

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока –..

Чеддеризация сырной массы

Чеддеризация сырной массы

Чеддеризацией называется ..

Специи и приправы в сыроделии