Пажитник (хельба, шамбала, фенугрек, чаман) - це спеція, що має яскравий аромат і використовується не тільки в кулінарії, а й у народній медицині.
Насіння пажитника має ромбічну форму, воно дрібне, завдовжки близько 4 мм. Колір коричнево-жовтий або червонуватий. Аромат пряний.
Пажитник традиційно входить до складу сумішей прянощів із куркуми, хмелі-сунелі, аджики.
Дуже популярне застосування насіння пажитника в сироварінні, наприклад рецепт приготування сиру «Робіола» з пажитником.
Середня норма внесення пажитника в сир: 6 - 10 гр на 1 кг готового сиру
Спосіб попередньої обробки: пажитник перед внесенням до сиру можна попередньо залити окропом і залишити на 30 - 60 хвилин для набухання. НЕ МОЖНА пажитник обсмажувати на пательні або прожарювати в духовці. У такому випадку насіння набуде гіркоти.
Основні характеристики:
- склад: насіння пажитника
- колір: коричнево-жовтий
- зовнішній вигляд: насіння ромбічної форми
- фракція: 4х4 мм
- термін зберігання: 24 місяці за кімнатної температури.
- вага: 100 г
Виробник: Індія
Ще не було питань.



Рекомендуємо почитати
Пастеризация молока для сыроделия
Пастеризация молока –..
Чеддеризация сырной массы
Чеддеризацией называется ..
Создание натуральной сырной корки (покрытие сырной корки маслом)
Главное преимущество ..
Специи и приправы в сыроделии
Сыр – это тот п..