Захисна закваска для тривалого зберігання сирів у розсолі

176 грн.
Є в наявності

FERM LPRA є сумішшю Lactobacillus rhamnosus і Lactobacillus plantarum, що продукують бактеріоцини. FERM LPRA - це захисна культура, що пригнічує небажані бактерії, дріжджі та плісняву.

Основне застосування FERM LPRA – приготування розсолів для тривалого зберігання розсільних сирів.

До складу захисної культури входять Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum та мінеральні солі. Такий склад забезпечує довге зберігання сирів (моцарела, фета, бринза, сулугуні та інші) у розсолі без замилювання поверхні сирної скоринки. Крім того, може застосовуватися в молочних продуктах, наприклад, кисломолочних продуктах, як біологічний захист.

Спектр придушення: Listeria, Clostridium, Staphylococcus aureus. Psychrotrophic bacteria, Salmonella sp, Bacillus cereus, Pseudomonas, дріжджі, плісняви.

Переваги використання захисної культури FERM LPRA:
- швидкий розвиток після внесення;
- Висока ферментативна здатність щодо багатьох видів цукрів та азотистих речовин;
- Відсутність впливу на процес наростання кислотності;
- Відсутність продукування газу;
- Успішна боротьба з небажаними мікроорганізмами за рахунок конкуренції за поживний субстрат;
- відсутність неприємних смаків та аромату, обумовлених дією небажаної мікрофлори;
- збереження первинних характеристик та якості продуктів протягом усього терміну зберігання;

тільки біологічний антагонізм мікроорганізмів (без застосування хімічних речовин) за допомогою утворення бактеріоцинів, що пригнічують розвиток багатьох видів небажаної мікрофлори, сприяючи збільшенню термінів придатності.

Склад:

  • Lactobacillus rhamnosus,
  • Lactobacillus plantarum.
  • мінеральні солі,
  • лактоза

Норма витрат :

  • для розсолів – 2 гр на 1 літр води
  • для кисломолочних продуктів – 1 гр на 1 літр молока

Вид закваски: захисна (на посилання відкриються всі захисні закваски).

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Sacco System (Сакко, Італія)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Ірина / 12.02.2024
чи потрібно додатково додавати хлорид кальцію у розсіл, якщо використовувати цю закваску?
Администратор Светлана
Так, хлористий кальцій завжди треба додавати до розсолів
Сергей / 03.12.2022
Возможно ли использовать сыворотку вместо воды
Администратор Светлана
Можно использовать сыворотку, но только надо контролировать рН в пределах 5,0 .... 5,1
Ирина / 23.10.2021
Добрый день.Подскажите пожалуйста сколько срок хранения в таком рассоле моцареллы? Не замыливается?
Администратор Светлана
Моцарелла и сулугуни отлично хранятся в рассоле с добавлением защитной закваски FERM LPRA более 10 дней. Фета и брынзы более 4 месяцев.
Елена / 25.03.2021
Здравствуйте. Подскажите пожалуйста, при какой температуре вносить закваску в рассол?
Администратор Светлана
При температуре 15 градусов
Алла / 17.02.2021
Эта закваска применяется для рассола или в процессе изготовления моцареллы?
Администратор Светлана
Защитная закваска FERM LPRA используется для рассолов с целью увеличения сроков хранения сыра в рассоле
Сулугуні (рецепт приготування)
Сулугуні (рецепт приготування)
Сулугуні – це сир із грузинського регіону Самегрело з гострим кисломолочним смаком, який часто називають грузинською моцарелою. Дійсно, принцип виготування цих сирів здебільшого схожий: це свіжі витяжні розсільні сири групи Паста Філата. Користь Сулу..
Моцарела італійська (рецепт приготування)
Моцарела італійська (рецепт приготування)
Моцарела – це легендарний італійський сир білосніжного кольору групи Паста Філата (витяжні сири), який традиційно отримують з молока чорних буйволиць. Але можна приготувати моцарелу зі звичайного коров’ячого молока. Існує 2 варіанти моцарели: топлена..
Буратта (рецепт приготування)
Буратта (рецепт приготування)
Буррата – італійський свіжий сир, який є чудовим поєднанням моцарели та вершків. Його назва походить від слова burro, що значить «вершкове масло». Кожна кулька являє собою мішечок з моцарели, наповнений начинкою. Кулінари стверджують, що перед подава..
Фета (рецепт приготування)
Фета (рецепт приготування)
Фета – це сир, який у всіх асоціюється із Грецією. Фета – найвідоміший у світі сорт свіжого сиру. Сир фета готується з овечого або козячого молока. Але існують варіанти і на коров’ячому молоці. Має білий або кремовий колір, приємний сирний запах і кр..
Страчателла (рецепт приготування)
Страчателла (рецепт приготування)
Сир Страчателла являє собою сирні пасма, які знаходяться під солонуватими густими вершками. Цей сорт вважається справжнім делікатесом, з якого, в основному, виготовляють популярне морозиво – страчателла.Продукт являє собою молодий сир білого кольору ..
..

Рекомендовані товари

Мітки: Захисна закваска FERM LPRA Сакко для розсолів, купити захисну закваску для сиру в Україні, захисна закваска Сакко купити в Україні, захисна закваска Sacco, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, захисна культура для сиру, захисна закваска

Рекомендуємо почитати

Характеристика РАССОЛА ДЛЯ ПОСОЛКИ СЫРА
АКТИВНАЯ и ТИТРУЕМАЯ кислотность молока

АКТИВНАЯ и ТИТРУЕМАЯ кислотность молока

Активная кислотность выра..

КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ  ВЫХОД СЫРА ?

КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ ВЫХОД СЫРА ?

Количество сыра, кото..