FERM LPRA є сумішшю Lactobacillus rhamnosus і Lactobacillus plantarum, що продукують бактеріоцини. FERM LPRA - це захисна культура, що пригнічує небажані бактерії, дріжджі та плісняву.
Основне застосування FERM LPRA – приготування розсолів для тривалого зберігання розсільних сирів.
До складу захисної культури входять Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum та мінеральні солі. Такий склад забезпечує довге зберігання сирів (моцарела, фета, бринза, сулугуні та інші) у розсолі без замилювання поверхні сирної скоринки. Крім того, може застосовуватися в молочних продуктах, наприклад, кисломолочних продуктах, як біологічний захист.
Спектр придушення: Listeria, Clostridium, Staphylococcus aureus. Psychrotrophic bacteria, Salmonella sp, Bacillus cereus, Pseudomonas, дріжджі, плісняви.
Переваги використання захисної культури FERM LPRA:
- швидкий розвиток після внесення;
- Висока ферментативна здатність щодо багатьох видів цукрів та азотистих речовин;
- Відсутність впливу на процес наростання кислотності;
- Відсутність продукування газу;
- Успішна боротьба з небажаними мікроорганізмами за рахунок конкуренції за поживний субстрат;
- відсутність неприємних смаків та аромату, обумовлених дією небажаної мікрофлори;
- збереження первинних характеристик та якості продуктів протягом усього терміну зберігання;
- тільки біологічний антагонізм мікроорганізмів (без застосування хімічних речовин) за допомогою утворення бактеріоцинів, що пригнічують розвиток багатьох видів небажаної мікрофлори, сприяючи збільшенню термінів придатності.
Склад:
- Lactobacillus rhamnosus,
- Lactobacillus plantarum.
- мінеральні солі,
- лактоза
Норма витрат :
- для розсолів – 2 гр на 1 літр води
- для кисломолочних продуктів – 1 гр на 1 літр молока
Вид закваски: захисна (на посилання відкриються всі захисні закваски).
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Sacco System (Сакко, Італія)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Мітки: Захисна закваска FERM LPRA Сакко для розсолів, купити захисну закваску для сиру в Україні, захисна закваска Сакко купити в Україні, захисна закваска Sacco, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, захисна культура для сиру, захисна закваска