Нев'язка термофільна культура з досить високою швидкістю кислотоутворення (на 100 л та 500 л)
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    7 шт.
  • Ароматоутворювальна здатність:
    средняя
  • Газоутворювальна здатність:
    отсутствует
  • Кислотоутворювальна здатність:
    высокая

144 грн.
Є в наявності

Термофільна закваска STI-12 або STI-15 призначена для виготовлення сирів із високою температурою другого нагрівання для сирів типу Pasta Filata.

Культура STI-12, є композицією нев'язких штамів термофільних стрептококів, дає активне кислотоутворення, формує вершковий профіль смаку. За допомогою цієї закваски ви зможете приготувати в домашніх умовах такі сири як Качотта, Проволоне, Моцарелла, Сулугуні, Емменталь, Маасдам, Грюйєр та багато інших.

Закваска STI-12 може використовуватися окремо або у поєднанні з іншими молочними культурами, наприклад Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus та Lactobacillus helveticus.

Термофільна культура STI-12 (STI-15) має гарну вологоутримуючу здатність, забезпечує високий вихід готового продукту.

Рекомендована температура молока  35-45°С.

Склад: Streptocooccus thermophilus

Вид закваски: термофільна  (за посиланням відкриються всі термофільні закваски).

Найближчі АНАЛОГИ: 

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 50 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (8 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій гранульованій формі (закваски Chr. Hansen (Хансен) випускаються у вигляді гранул)
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Chr. Hansen (Данія)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Юлія / 28.01.2024
Доброго дня, яка норма внесення на 10л молока даної закваски для сиру солугуні?
Администратор Светлана
Норма внесення 0,3 - 0,35 гр на 10 л молока
Інні / 14.07.2022
Чи можна готувати халумми з цієї закваски?
Администратор Светлана
Для сиру Халлумі необхідно використовувати мезофільну закваску.
Светлана / 22.03.2022
Подскажите пожалуйста,на этой закваске можно приготовить сыр Канистрато ?
Администратор Светлана
Термофильная закваска STI-12 хорошо подходит для приготовления сыра Канестрато
Александра / 21.05.2021
Здравствуйте,подскажите срок годности закваски,которую можно сейчас заказать)
Администратор Светлана
На сегодняшний день срок годности закваски до марта 2023 года.
олег / 23.09.2020
добрый день,подскажите пожалуйста время активации STI-12 ( STI-15) Хансен, 50 U
Администратор Светлана
Для активации закваски потребуется около 30-45 минут.
Імеретинський сир (рецепт приготування)
Імеретинський сир (рецепт приготування)
Імеретинський сир – це свіжий грузинський сир з м’яким смаком, який можна їсти вже на наступний день після приготування. На Кавказі свіжоприготований імеретинський сир має назву «перший сир» або «молодий сир». З ним печуть хачапурі і роблять закуски,..
Буратта (рецепт приготування)
Буратта (рецепт приготування)
Буррата – італійський свіжий сир, який є чудовим поєднанням моцарели та вершків. Його назва походить від слова burro, що значить «вершкове масло». Кожна кулька являє собою мішечок з моцарели, наповнений начинкою. Кулінари стверджують, що перед подава..
Качотта (рецепт приготовления)
Качотта (рецепт приготовления)
Качотта - это итальянский полутвердый сыр с закрытой текстурой (без глазков). Качотта - достаточно популярный на своей родине сыр, его готовят в Италии повсеместно, используя различные сорта молока, а также дополняя различными добавками. В резул..
Качотта в винной корке (рецепт приготовления)
Качотта в винной корке (рецепт приготовления)
Качотта - это итальянский полутвердый сыр с закрытой текстурой (без глазков). Качотта - достаточно популярный на своей родине сыр, его готовят в Италии повсеместно, используя различные сорта молока, а также дополняя различными добавками. В резул..
Зернистий сир у вершках (рецепт приготування)
Зернистий сир у вершках (рецепт приготування)
Зернистий сир – різновид сиру зниженої жирності. Займає проміжне місце між звичайним сиром і твердим сиром, тому що являє собою сирне зерно, змішане з трохи підсоленими вершками. Може використовуватися як самостійна страва, а також для приготування р..
Маасдам (рецепт приготовления)
Маасдам (рецепт приготовления)
Маасдам - это голландский сыр с большими глазками и запоминающимся сладковато-ореховым вкусом. Маасдам имеет очень пластичную структуру, превосходен в нарезке, отлично плавится и повсеместно используется в кулинарии. Маасдам - это довольно молод..
Канестрато (рецепт приготовления)
Канестрато (рецепт приготовления)
Канестрато - твердый итальянский сыр. Это сыр, состоящий на 70-90% из цельного овечьего молока и на 30-10% из цельного козьего молока. Название свое сыр получил от форм-корзинок из тростника, в которых его издавна готовили, называемых по-итальян..
Страчателла (рецепт приготування)
Страчателла (рецепт приготування)
Сир Страчателла являє собою сирні пасма, які знаходяться під солонуватими густими вершками. Цей сорт вважається справжнім делікатесом, з якого, в основному, виготовляють популярне морозиво – страчателла.Продукт являє собою молодий сир білого кольору ..

Рекомендовані товари

Мітки: Термофільна закваска Хансен, купити термофільну закваску Хансен в Україні, купити закваски Хансен в Україні, закваски Хансен Україна, закваска для какотти Хансен, закваска для сиру Паста Філата, закваска для Pasta Filata

Рекомендуємо почитати

Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Какой сыр лучше всего делать для продажи
КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ  ВЫХОД СЫРА ?

КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ ВЫХОД СЫРА ?

Количество сыра, кото..