Для йогурту та сирів (на 200 л та 1000 л)

196 грн. 176 грн.
Є в наявності

Термофільна закваска TА 45 призначена для прямого внесення в молоко, що переробляється при виготовленні сирів з високою температурою нагрівання і домашнього йогурту.

З термофільною закваскою TА 45 можна приготувати італійські сири Моцарелла та Пармезан. Для отримання швейцарських сирів з великими глазками закваску слід використовувати спільно з пропіоновими бактеріями, які дадуть сиру характерний солодкуватий смак, красиві великі вічка та приємний аромат.

Урізноманітнити смаки сирів приготовлених на термофільній заквасці ТА-45 допоможуть ліпази: теляча ліпазакозяча ліпазаовеча ліпаза та додавання ароматутворювальних культур: FLAV 54, LH-100.

Термофільна закваска ТА 45, на відміну від закваски ТА 52, більш придатна для виробництва кисломолочних продуктів за рахунок утворення в'язкого згустку.

Склад: Streptococcus Thermophilus

Рекомендоване дозування:

  • сквашені молочні продукти: 10,0 DCU на 100 л молока, що переробляється
  • кисломолочні продукти: 5,0 DCU на 100 л молока, що переробляється
  • сири - 10 DCU на 100 л молока, що переробляється

Вид закваски: термофільна (за посиланням відкриються всі термофільні закваски).

Найближчі АНАЛОГИ:

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 200 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 100 DCU (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000-1500 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої закваски. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски ​​в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Danisco France SAS (Франція)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Любовь / 15.02.2024
Добрый день, Светлана.Подскажите,какую закваску лучше использовать для ряженки,эту или Хансен..812?
Администратор Светлана
Для ряженки будет лучше применить YF-L 812 (Хансен) или YO-MIX 495 (Даниско)
Тетяна / 14.01.2024
Яка дата виготовлення ТА45 на 1000 л, що по акції? Дякую
Администратор Светлана
На сьогодні, дата виготовлення 17.07.2023. Придатна до 14.01.2025 року
Алла / 06.08.2022
Який кінцевий термін придатності? Дякую!
Администратор Светлана
До 07.2023 року
лариса / 16.03.2021
яку закваску запропонуєте для сиру качотта
Администратор Светлана
Для сыра Качотта лучше всего использовать термофильную закваску ТА 60 от компании Даниско
Раиса / 30.09.2020
Есть ли в меньшей фасовке?
Администратор Светлана
Жаль, но термофильной закваски ТA 45 в меньшей упаковке нет. Есть много других вариантов термофильных заквасок на объем молока от 50 литров до 5 тонн.
Алла / 29.09.2020
Здравствуйте. Ищу закваску для камамбер. Подскажите какая подойдёт из вашего наличия?
Администратор Светлана
Для камамбера лучше всего использовать мезофильную закваску Flora Danica от компании Хансен
Імеретинський сир (рецепт приготування)
Імеретинський сир (рецепт приготування)
Імеретинський сир – це свіжий грузинський сир з м’яким смаком, який можна їсти вже на наступний день після приготування. На Кавказі свіжоприготований імеретинський сир має назву «перший сир» або «молодий сир». З ним печуть хачапурі і роблять закуски,..
Сулугуні (рецепт приготування)
Сулугуні (рецепт приготування)
Сулугуні – це сир із грузинського регіону Самегрело з гострим кисломолочним смаком, який часто називають грузинською моцарелою. Дійсно, принцип виготування цих сирів здебільшого схожий: це свіжі витяжні розсільні сири групи Паста Філата. Користь Сулу..
Моцарела італійська (рецепт приготування)
Моцарела італійська (рецепт приготування)
Моцарела – це легендарний італійський сир білосніжного кольору групи Паста Філата (витяжні сири), який традиційно отримують з молока чорних буйволиць. Але можна приготувати моцарелу зі звичайного коров’ячого молока. Існує 2 варіанти моцарели: топлена..
Халумі (рецепт приготування)
Халумі (рецепт приготування)
Халумі (Halloumi) – найвідоміший продукт острову Кіпр, національна гордість кіпріотів. Це сир із додаванням сухих листочків м’яти, що надає йому пікантності та особливого аромату. Сир схожий на Сулугуні, але Халумі більш щільний, ніби «гумуватий..
Буратта (рецепт приготування)
Буратта (рецепт приготування)
Буррата – італійський свіжий сир, який є чудовим поєднанням моцарели та вершків. Його назва походить від слова burro, що значить «вершкове масло». Кожна кулька являє собою мішечок з моцарели, наповнений начинкою. Кулінари стверджують, що перед подава..
Качотта в винной корке (рецепт приготовления)
Качотта в винной корке (рецепт приготовления)
Качотта - это итальянский полутвердый сыр с закрытой текстурой (без глазков). Качотта - достаточно популярный на своей родине сыр, его готовят в Италии повсеместно, используя различные сорта молока, а также дополняя различными добавками. В резул..
Зернистий сир у вершках (рецепт приготування)
Зернистий сир у вершках (рецепт приготування)
Зернистий сир – різновид сиру зниженої жирності. Займає проміжне місце між звичайним сиром і твердим сиром, тому що являє собою сирне зерно, змішане з трохи підсоленими вершками. Може використовуватися як самостійна страва, а також для приготування р..
Страчателла (рецепт приготування)
Страчателла (рецепт приготування)
Сир Страчателла являє собою сирні пасма, які знаходяться під солонуватими густими вершками. Цей сорт вважається справжнім делікатесом, з якого, в основному, виготовляють популярне морозиво – страчателла.Продукт являє собою молодий сир білого кольору ..

Рекомендовані товари

Мітки: термофільна закваска, закваска для йогурту, йогурт, моцарелла, сулугуні, буратта, качотта, закваски Даниско, паста філато, пармезан, маасдам, косичка

Рекомендуємо почитати

Способы соления сыра

Способы соления сыра

Соление - важный этап..

Хранение молока после дойки

Хранение молока после дойки

Даже если вы держите ..