Термофільна закваска TА 45 призначена для прямого внесення в молоко, що переробляється при виготовленні сирів з високою температурою нагрівання і домашнього йогурту.
З термофільною закваскою TА 45 можна приготувати італійські сири Моцарелла та Пармезан. Для отримання швейцарських сирів з великими глазками закваску слід використовувати спільно з пропіоновими бактеріями, які дадуть сиру характерний солодкуватий смак, красиві великі вічка та приємний аромат.
Урізноманітнити смаки сирів приготовлених на термофільній заквасці ТА-45 допоможуть ліпази: теляча ліпаза, козяча ліпаза, овеча ліпаза та додавання ароматутворювальних культур: FLAV 54, LH-100.
Термофільна закваска ТА 45, на відміну від закваски ТА 52, більш придатна для виробництва кисломолочних продуктів за рахунок утворення в'язкого згустку.
Склад: Streptococcus Thermophilus
Рекомендоване дозування:
- сквашені молочні продукти: 10,0 DCU на 100 л молока, що переробляється
- кисломолочні продукти: 5,0 DCU на 100 л молока, що переробляється
- сири - 10 DCU на 100 л молока, що переробляється
Вид закваски: термофільна (за посиланням відкриються всі термофільні закваски).
Найближчі АНАЛОГИ:
- Термофільна закваска (Далтон)
- Термофільна закваска TА 50 / ТА 52 (Даніско)
- Термофільна закваска STI-12/STI-15 (Хансен)
- Термофільна закваска для йогурту YF-L 812 (Хансен)
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 200 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 100 DCU (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000-1500 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої закваски. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Danisco France SAS (Франція)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Мітки: термофільна закваска, закваска для йогурту, йогурт, моцарелла, сулугуні, буратта, качотта, закваски Даниско, паста філато, пармезан, маасдам, косичка