Барвник Аннато - це один із найвідоміших натуральних харчових барвників, який одержують із насіння дерева Bixa Orellana, що росте в більшості тропічних країн.
Натуральний барвник Аннато широко використовується виробниками продуктів та напоїв для одержання різних відтінків оранжевого кольору: від світло-жовтого до глибокого яскраво-оранжевого кольору.
Барвник додається до молока для забезпечення стандартного фарбування сиру протягом усього року. У зимовий період раціон годування корів не містить зеленого корму, що веде до зниження вмісту жовтого пігменту каратину в молочному жирі. В результаті цього сири, вироблені із зимового молока мають слабовиражене жовте забарвлення. Додавання в сирне молоко інтенсифікатора кольору компенсує цей недолік. Також аннато додають у традиційний американський яскраво-оранжевий сир Чеддер, англійський сир Чешир та всім відомий Мармуровий сир.
Кількість барвника, що вноситься в молоко, залежить від ряду факторів: тип сиру, розмір сирної голівки, пора року (більше в зимовий період), побажання в інтенсивності кольору.
Склад: очищений водорозчинний екстракт насіння рослини Bixa Orellana
Норма внесення: загалом 1-2 краплі на 1 л молока (10 мл на 100 л молока). Для яскравого забарвлення (наприклад, сиру Чеддер) дозування більше – залежно від потрібного відтінку розчин поступово додається по краплі.
Спосіб застосування: флакон з аннато для сиру обов'язково потрібно збовтувати перед застосуванням, оскільки допускається природний осад пігменту, що барвить. Колір зберігається без зміни протягом терміну витримки сиру. Додавати безпосередньо до молока.
Характеристики:
- колір – темно-жовтий;
- форма – рідина;
- розчинність - водорозчинна рідина;
- ароман – аміачний.
Увага! Додайте барвник Аннато до молока до внесення молокозгортаючого ферменту.
Варіанти для замовлення: 10 гр, 50 гр та 100 гр
Упаковка: ПЕТ флакон з крапельницею об'ємом 10 та 50 мл, ПЕТ флакон без крапельниці об'ємом 100 мл
Умови зберігання: При температурі від +4 до +8ºС. Захищати від прямої дії світла. Чи не заморожувати.
Термін зберігання 12 місяців.
Виробник: завод Cork Ireland NC, Ірландія
Краситель равномерно окрашивет молоко, поэтому сырное зерно должно тоже быть равномерно окрашенным.
Мраморность сыра может образовываться в результате неправильного посола сырного зерна (когда солят именно сырное зерно), при смешивании сырного зерна из разных варок сыра, а так же при высоком давлении пресса на начальном этапе прессования.
Мітки: барвник anato для сиру, барвник anatto для сиру, барвник аннато для сиру, барвник анато для сиру, харчовий барвник для сиру, харчовий барвник, фарба для сиру, натуральний барвник для сиру, барвник для сироробства